View Single Post
Staro 08.07.2025., 21:11   #4256
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
poz ljudi, trebala bi mi mala pomoć, imam dellov 24-inčni monitor koji sam kupio davne 2021. godine, od utora ima samo displayport i onaj prastari VGA ili koji li je to već s pinovima... znači nema HDMI-ja na njemu, i dobio sam novi službeni Lenovo laptop neki dan, koji ima samo HDMI ulaz, a prije nego sam išao kupovati nešto, pitao sam perplexity AI za pomoć;
Citiraj:
Ako tvoj Lenovo laptop ima samo HDMI izlaz, a monitor samo DisplayPort ulaz, za povezivanje ti je potreban aktivan HDMI na DisplayPort adapter. Evo što trebaš znati:

• Aktivan HDMI na DisplayPort adapter (ne običan pasivan kabel!)
  • HDMI kabel (za povezivanje s laptopom)
  • DisplayPort kabel (za povezivanje s monitorom, ako adapter nema direktan DisplayPort konektor)

Većina adaptera i kablova na tržištu radi u smjeru DisplayPort (računalo) → HDMI (monitor), ali tebi treba suprotan smjer: HDMI (laptop) → DisplayPort (monitor). Ovaj prijenos signala zahtijeva aktivan adapter s napajanjem (obično preko USB-a), jer HDMI i DisplayPort koriste različite tehnologije prijenosa signala

1. Nabavi aktivan HDMI na DisplayPort adapter – provjeri da podržava smjer HDMI (izvor) → DisplayPort (monitor).

2. : desni klik na desktop → Display settings → odaberi način prikaza (extend, duplicate…).
na HDMI ulaz adaptera.
Spoji DisplayPort izlaz adaptera na DisplayPort ulaz monitora (direktno ili preko DisplayPort kabela).
na USB port laptopa (za napajanje adaptera, ako je potrebno).
i odaberi DisplayPort kao izvor signala.

znači, treba mi ovo: https://www.links.hr/hr/adapter-delo...crni-200300265 ?

ili nešto drugo/treće? imam u firmi i nekakav splitter/hub za spajanje više monitora odjedanput, moram pogledati točno kakve ulaze sve ima, mislim nekoliko DP-a i HDMI-ja, ako mi može to biti od kakve koristi? mislim da čak ima i pokoji USB port.