View Single Post
Staro 08.07.2025., 20:22   #2590
blackshtef
Premium
Moj komp

blackshtef's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Neka ti stave i prekidace, sad se tako radi, udjes i upalis a ugasit mozes kraj kreveta. Isto kad se dizes, upalis kraj kreveta a ugasis kad izlazis iz sobe. A razmisli o visini. Ako ces imati kakav nocni ormaric, to je prenisko i on ce ti sve skupa prekriti. To ti nema smisla.

Takodjer ova uticnica ispred kreveta - sta ces tamo spajati? Ako ide telka, stavi ju na visinu telke, a ne da tv okacis na zid a kabel ti visi dole do uticnice.
Ovako sam ja napravio - da, sa svake strane kreveta je prekidač za svjetlo, na visini otprilike da možeš ležećki zamahnut rukom i udarit u prekidač.
I još jedan na standardnoj visini na ulazu u sobu, i sva ta tri prekidača pale-gase svjetlo. Genijalna stvar - uđeš u sobu, upališ svjetlo, obaviš šta treba, legneš u krevet i ugasiš.

I nešto niže od prekidača, na isto standardnoj visini su 2 utičince sa svake strane kreveta - u jednoj noćna lampa, u drugoj punjač, ispred svega je noćni ormarić i radi. Ja doduše nisam išao na ove zidne noćne lampe nego klasične neke.

A TV je u ormaru na dosta povišenoj poziciji - i isto tako - znali smo otprilike koja će to biti visina, pa je utičnica za TV (i mrežni konektor i coax) iza njega. Tako da je lako preštekati ako ikad bude trebalo, a ne da moram micati cijeli ormar
blackshtef je offline   Reply With Quote