Citiraj:
Autor Promo
Succession (2018–2023)
Napokon se natjerao da vidim cemu hajp. Sagledao 9 epizoda. Jako zanimljiva tema, kvaliteta produkcije na nivou, ali odvratna brate. Svi su likovi ljigavi. Nije me briga dal postali bogatiji za 40bill ili da ih auto udari. Nije jedina gdje su svi iz serije negativci (house of cards, breaking bad, better call saul, peaky blinders, sopranos, the americans).. ali ovdje, svi su standardni klišej negativci. Djeca bogatih roditelja koja piša po sirotinji. Mislim, ok. Ali se pitam sto ja ovo geldam
|
ja sam gledao upravo zato da si probam pojmit i taj mentalitet tih ljudi koji nemaju veze s nama stokom sitnog zuba. I zato je serija predobra, jer pokazuje svjet za sebe, hijene koje se i dalje žderu iako žive u izobilju, rektalni alpinizam pater familijasu koji da nema para bi umro sam ko klošar ispod mosta koliko ga nitko ne bi trpio takvog sebičnog, "male" ljude koji vješto plivaju u takvoj močvari i jako dobro profitiraju od toga. I humor u seriji je vrh, karikature čiji karakteri su u stvari smiješni ako ih ne uzmeš za ozbiljno.
I što je najbolje, serija je lijepo zaokružena i priča dovedena kraju bez praznog hoda, nešto što je izrazita rijetkost u današnje vrijeme serija koje kad vide da prolaze kod publike im krenu cicat život i radit mentano-rektalne akrobacije samo da opravdaju takvo cicanje kojem je jedina svrha zarada od serije
I recimo meni House of Cards je pričom srednja žalost jer ide u ekstreme koji u realnosti nebi prošli i zato mi spada pod te tipične američke "ako nije super ekstremno, onda nije zanimljvo" proljeve od serija koje šokantnim situacijama pokušavaju zadržati gledaoca što obično prolazi kod publike koja manje razumije realnost pa gutaju takve lovačke priče kao zanimljive, a da ne kažem kako kostur priče HoC-a je ispričan milijardu puta i samo je pitanje kakvo ti okruženje pričanja tog korstura više odgovara (korporacija, policija, krim. milje, seosko vjeće, biraj...)