View Single Post
Staro 06.07.2025., 20:22   #1524
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Koji točno problem imaš s PAL/NTSC sustavom?

Sony je već davno izbacio firmware koji je aparate zaključao na PAL ili NTSC (koji god su ljudi imali aktivan).

Ljudi ne čitaju, skaču na novi firmware čim izađe.

Meni se čini da ti i dalje ne znaš što trebaš i zašto trebaš

Da se vratimo na početak...

1. Što točno smartphone ne može više i bolje, a želiš fotić da bi to mogao?

2. Budžet?

3. Namjena?
S boldanim nisam upoznat, pa u biti, u početku sam htio uzet a6700, najviše radi cijene koja je primamljiva, al onda sam slučajno našel za taj PAL pa sam odustao.

E onda sam tražio alternativu, a to je navedeno u prvom postu..

1. S25U nema baš neki fotić, dost ima tu softverskog upliva tj obrada slike koje mi se baš ne dopada a u usporedbi sa kinezima je ipak iza, a kinezi pak tu bolje stoje, al kiksaju sa OSom, a tu je pak Samsung bog i batina Tak da se nadam da će sljedeće godine sa S26U ipak samsung napravit valda neke promjene.

2. nije mi problem se protegnut 1000+€

3. low light, (macro/close-up) portreti i općenito; zoom do mjeseca me ne zanima i fotkanje auta koji se kreće pri brzini 200kmh me baš ne privlači.

Zapravo znam kaj bih htio, samo me muče (prenosivost, gabariti) kompromisi.
A zakaj trebam? pa za amatersko fotkanje

Gledal sam RX100 V, al nemrem ga naći pošto je to već stariji fotić, RX100 VI (nenormalno kolko taj VI drži cijenu) je 1100€, sad tek vidim da je Canon u prednarudžbi i vjerojatno će bit dostupan za kojih mjesec dana, amazon ga ima u ponudi a i na dostavu se ne čeka dugo i košta cca 1050€.

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 06.07.2025. u 20:28.
zvonac je offline   Reply With Quote