Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.07.2025., 10:07   #82029
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Evo, imam ti iz prve ruke, iz obitelji isti slučaj.

Ovakva je priča. Rođo naručio R-line Tiguan, 2024. Dobio ga u 11. mjesecu, novo, Zubak, 60k EUR.

Dobio isto upozorenje na preuzimanju, auto dolazi iz Meksika, trošit će ulja nešto na početku, nek navrati za mjesec-dva da provjere ulje. Otišao je, dolijali odmah ja mislm nekih 3 litre.

Doslovno mu je trošio 1l ulja na 1000km, prošlo par mjeseci, ulje i dalje "nestajalo".

Žalio se 3-4 puta, bio na servisima, rekli su mu nakon 6 mjeseci natezanja da je to normalno, auto je iz Meksika, i tako će i dalje biti. Nisu imali soluciju pa mu rekli, to je normalno.

Čak su plombirali ovaj čep za ulje u sumnji da si vadi ulje sam jer želi reklamirati auto.

Sada u 4. mjesecu je rekao da će se autom zaletiti u Zubak u salon pa nek si uzmu auto a on će u zatvor ako treba. Evo, srećom, prihvatili su reklamaciju i auto je na servisu već nekih 30-tak dana, dobio zamjenski.

Ide novi motor.

Radi se o 2.0TDI-u, 200ks.

Smiješno, kažu, nalijali smo 6l ulja, do će biti dosta do servisa. Kaže on, meni je servis na 10k a vi ste mi dali ulja za 6k.

Uglavnom, meksički blokovi imaju navodno lošu leguru metala, koja se prejako grije i "kuri" ulje. Doslovno su napravili 3000km prije par mjeseci, tour po EU, 3l ulja je morao dolijati u Češkoj.

Sranje uglavnom, jako je razočaran. Auto je od 7 mjeseci što ga imaju, bio sigurno puni mjesec i pola na servisu (bez ovih 30-tak dana).

Pitaj šogora odakle je auto došao. Ako je iz Meksika, to ti je to. Ako će imati problema, mogu pošerati broj mobitela, pa da popriča s mojim rođakom, ako želi. Ovi su posjedili u tom periodu.

Kad smo se vidjeli, svaki put ista zajebancija, kak je auto? Jebo nam je mater svaki puta, ali postalo je tragično, više se nismo smijali. Zubak se pravio glup, ovaj lud jer su svu ušteđevinu potrošili na auto koji je više na servisu nego se vozi, a mehaničari samo slijegali ramenima. Riješava se, srećom.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 04.07.2025. u 10:12.
Mommistake je offline   Reply With Quote