View Single Post
Staro 03.07.2025., 06:14   #2010
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
inače koristim teracopy kada prebacujem backupiram važne poslovne fajlove na vanjske diskove... maloprije sam pokrenuo backup kojeg radim svako malo u određenim vremenskim intervalima... i usred posla ga namjerno prekinuo (u tera copyju) jer se nije prebacivalo ono što sam želio... međutim, sada, vjerujem da je zbog toga, ostao folder na vanjskom disku kojeg ne mogu nikako izbrisati, svaki put kada ga pokušam izbrisati, windowsi odrade "svoje", ono kao da je deletano... ali zapravo nije, fajlovi, koji se mogu regularno otvoriti i dalje se nalaze na disku (a to ne želim), i desni klik/properties, stvarno piše da zauzima 20 GB i dalje na vanjskom disku... u međuvremenu mi se pojavio poput sa "problemom u pogonu" i mislim da mi lagano i sporo izlazi para na uši

sjećam se nekoć davno da sam isto nailazio na takav problem, čak mi zvoni kao i da sam pitao ovdje na forumu za pomoć i da mi je netko bio predložio da instaliram nekakav softver koji služi isto za otvaranje foldera/fajlova, i da ću iz njega bez problema obrisati "višak", tj. ono šta ne želim da mi ostane, a ono šta windows glumi da je izbrisao, a nije... kak se ono već kaže u narodu; svaka pomoć je...
Lupi mu fsck/chkdsk da mozda na datotecnom sustavu nije nekaj potrgano pa probaj onda izbrisati. U protivnom Windowsi u sklopu Powertoysa imaju zgodne opcije tipa File Locksmith kojima mozes prisiliti brisanje tvrdoglavih datoteka i mapa. Opcija B je naravno - Live Linux.
tomek@vz je offline   Reply With Quote