Citiraj:
Autor Ante M
Može li se na ovo malo čudo ikako izvući zvuk sa raspberrya ? Čini mi se ipak ne, ali nije zgorega pitati 😊
|
Pa vjerojatno bi trebao dobit zvuk. No stariji RPi modeli su bili notorni po dijeljenju resursa između LANa i USBa, pa se USB izbjegavao za RPi streaming barem do modela 3, jer je dolazilo do stuttera pa čak i glitcheva. nisam siguran je li se sa novim generacijama taj problem riješio, ali pretpostavljam da jest.
Zbog toga se stvorio cijeli jedan ekosustav audio HAT-ova kao npr. HifiBerry, jer je preko njega RPi već od dvojke mogao otključati tzv. I2S, što je nekakav low-level standard još od Sonya i Philipsa odnosno Redbooka, preko kojeg je išao čisti stream. Danas najskuplji DACovi i streameri imaju I2S over HDMI kao najsposobniji tip protokola za prijenos audio-streama, iako mislim da još uvijek tu nema standardizacije.
Uglavnom ako imaš noviji RPi možeš probat sa USBom, ali ako imaš stariji bolje ne.
Mislim da Ifi ovdje najviše računa na svoj ZenStream, koji u principu i jest RPi (koji radi na Volumiu), no ima poseban HAT sa USB audio izlazom.