gledaj nešto šta ima preko 100Nm povlačne snage.
Najbolje ti je po meni uzimati rear drive, iako i to nosi svojih problema, sve ovisi koliko bi zapravo brzo iša.
- Prednji pogoni - radi proklizavanja obično nemaju veliku snagu, drugi je problem što većina vilica nije napravljena da je netko stalno "povlači", pa se relativno brzo uništi, pogotovo na jeftinijim biciklama.
- Srednji pogon - najbolja opcija po meni, ali zahtjeva također ulaganja. Plusevi su što motor ne radi uvik na punim okretajima (jer imaš brzine, koje možeš iskoristiti), Najprirodniji je osjećaj vožnje, i po meni najmanje kabela po bicikli. Minus je što odlazi lanac, odlazi kazeta, zahtjeva kvalitetnije dijelove.
- Stražnji pogon - možda najprihvatljivija opcija, jer ne uništava ostatak bicikle, ali problem je što se uvijek vrti na većim okretajima, što kod nekvalitetnih motora donosi pregrijavanje i naposljetku, kvarenje motora. Sve ovisi koliko ćeš ga silovati.
Po meni, budući da imaš shitty bike, uzea bih stražnji pogon, najdulje će ti bicikla trajati.
E sad, imaš V-brake kočnice, to je veliki no-no za išta šta ide preko 25 km/h. em pakne odlaze jako brzo, em se zapeku u času i onda gubiš zaustavnu moć. Tu budi poprilično oprezan, znam nekoliko ljudi koji su poprilično stradali radi toga, jedan kolega mi je i paraliziran nažalost.
Ukoliko možeš, upgradaj se na disk kočnice, makar promijeni prednju vilicu tako da imaš na prednjoj kočnici disk, stražnja kočnica može ostati v-brake.
Baterije su ok, koliko čujem od woltaša u zagrebu. Ako ih itko sili, onda su to oni.