Autor calypso
Jbt kakva situacija jutros... Dakle, u Pakostanima sam, ulica u kojoj nam je apartman se asfaltira (vec je trebala biti asfaltirana, ali iz nekog razloga se to oteglo od ponedjeljka)... Sparko sam auto gore kod osnovne skole u ponedjeljak i to na nekakvom divljaku onako, nicija zemlja doslovno...
Danas dodjem, sjednem u auto, kadli neki lokalac mi kuca na staklo... Otvorim, dobar dan... On me prozove po prezimenu, ja gledam u cudu otkud zna tko sam jbt?! I pocne pricat da on tu parkira vec 37 godina, da zasto sam se tu parkiro, da li znam sta mi se moglo desiti autu, itd... Ja u cudu - pa gospon, oprostite, nisam nikako mogao znati da vi ovdje parkirate, itd... I onda pocne on dalje da imam ZG tablice, ali da on zna da ja nisam iz Zagreba pa otkud sam... Sad i ja malo ulovim gard - oprostite, ali zasto bih vam to trebao reci? Veli on - pa ima puno tvojih tu u ovim krajevima pa me zanima ciji si... Ja mu objasnim da sam iz Rijeke i da sam muz od te i te ciji roditelji tu imaju apartman, da nam se ulica asfaltira, blabla, nigdje nisam mogao parkirat, punac predlozio da tu sparkam, itd... Onda dalje u prici veli da je on Zagorac i da tu 37 godina parkira, usput spomene svoj nadimak po kojem ga svi znaju (to je jako bitno tu u ovim krajevima, sve ratni veterani, svi imaju neki svoj nadimak)... Onda sam mu reko ratni nadimak od susjeda sa kojim smo u dobrim odnosima, e onda je promijenio plocu i onda smo si odjednom bili OK... Veli on da je zvao Policiju i da zna sve o meni, i poceo mi gdje je on zivio u centru Zagreba, da je to blizu mog stana pa navede ulicu u kojoj zivim u Zagrebu, itd... Reko da nisam taj koji jesam, da je pitanje sta bi bilo od auta jer se to lako rijesi sa lokalcima, platis im i onda oni 'srede' auto (skidaju kotace, buse gume, zasprejaju auto, itd)... Sad meni sve zvoni na uzbunu, otkud njemu svi ti podaci, itd itd... I nis, krenuo ja smirivati situaciju, ispricao se sto sam se sparkao na njegovo mjesto, pruzio ruku, pitao ga gdje mogu parkirati dok asfaltiraju cestu, da li zna kada ce to biti asfaltirano jer vec 5 dana se nista ne desava, itd itd... Uglavnom, objasnio mi gdje mogu parkirati besplatno, spomenuo kada bi ulica trebala biti asfaltirana, malo se primirio, prokomentirali drvo pod kojim sam bio parkiran koje mi je tolko neke mikrosmole pobacalo po autu da je to prestrasno, rekao mi gje mogu otici oprati auto, reko da mu je ta smola vec nekoliko brisaca potrgala itd...
Poanta price - pazite gdje parkirate kada ste u manjim mjestima tu po obali... I nedovambog zaratit sa lokalcima, radije im ponudite pivo i ispricajte se, nego da zapocinjete svadju jer necete dobro proci, ovi su uvezani za bogom i vragom tu dole, znaju sve i svakog i ne mozete pobijediti sta god radili...
|