Citiraj:
Autor WraGG
@Hamm
Zanimljivo kako vam svima smeta sada svaki dizel i zalite se na pocupane DPF-ove, a svi odreda odrasli uz W123 i Golf MK1 dizele kojima je sirova nafta na auspuh izlazila i eto vas ipak zivi i donekle zdravi 
|
Pa da. Donekle

Malignih tumora više nego ikada, kroničnih bolesti više nego ikada, BMI veći nego ikada…
Sjećam se dolaska na naplatne kućice u Lučkom prije 25 godina, puno prije obaveznog eko testa. Vraćao sam se službeno iz Dubrovnika, spustio prozor da platim cestarinu i udahnuo onaj zagrebački smog kojeg danima nisam osjetio. Bilo je 4 ujutro, a ja jedini na naplatnima. Ili mi je nos otupio ili toga više nema.
W123, Golf MK1 i sl. osobni dizli su nastali iz potrebe da se izjednači prodaja benzina i dizela budući da se benzina prodavalo puno više nego dizla. Usput su dizle mogli skuplje prodati jer su ljudi imali računicu…
Sada kada iz dosade naručujemo svakakve kitajske drekece pa je kamiona na (auto)cestama više nego ikada da se to preveze sada se demonizira čađare jer je prevelika potražnja za tim gorivom jer umjesto 15% osobnih čađara imamo skoro svaki drugi auto koji vozi na ostatke dinosaura.