View Single Post
Staro 23.06.2025., 15:43   #1105
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ne vjerujem da je krepao od temp. Koliko se sjećam taj plugin zapisuje povremeno to što drži u ramu...
Nekad jako davno sam jedan mali HTPC digao s USB sticka, vrtio se Kodi pod linuxom i čitao preko mreže s NASa. Kodi dosta toga vrti interno po svojim bazama i često zapisuje. Stick se nije uopće grijao, ali je krepao nakon cca 1g. Ubilo ga pisanje svako malo.
Nakon toga složio slično, ali SD kartica u adapteru na USB. To je radilo naredne 2 godine bez greške kad je cijela kantica otišla u mirovinu.
Tako da se SD kartica ispostavila trajnija od sticka, ali ne bi to uzeo kao pravilo

Vjerujem da je krepao jednostavno od trošenja flash memorije. Grijao se, ali ako je radio 2g tako ne vjerujem da ga je toplina ubila nego se jednostavno flash potrošio.
Kasnije sam samo prebacio na drugi stick i vozi dalje, ali mislim da bi bolja ideja bila ubaciti neki manji SSD u USB3 kućištu, to bi onda trajalo duže od NASa vjerojatno. Ali o tom potom, ionako će vjerojatno uskoro to biti pretvoreno u TrueNAS na Proxmoxu ili neki takav eksperiment, da ne bude dosadno.
Night je offline   Reply With Quote