Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.06.2025., 01:23   #81619
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nove drame oko novog auta...

Slučaj 1:

S Mazde CX30, žena je fokus prebacila na Corollu GR Sport (zašto dati toliko više novaca na RC, pa to je samo auto). Ne pitajte kakve ratove vodim trenutno...

Danas otišli pogledati Corollu, stvarno krasan auto. Bijela s pearl efektom + crni krov, od opreme ima valjda sve što može imati. Sve divno i krasno. Provozamo, vozi se dosta bolje od Mazde iako mi je interijer i dalje...ugh.
2021.
Jedan vlasnik
28000 km

Bacim pogled na gume i sad ide najbolja stvar...
Desna strana auta...originalne gume, dot 2021
Lijeva strana auta...čangšlang gume, dot 2024

Radi se o ovlaštenom Toyota salonu. Auto je approved used. Dakle, kupljen kod njih, servisiran kod njih, nema oštećenja, nikakvih tragova, garantiraju sve. Sve tip top, ali ne mogu mi objasniti zašto su gume različite. Ne jedan par naprijed, a drugi otraga, nego svaki na svojoj strani. Felge nemaju nikakvih tragova.
Realno, nemam razloga da im ne vjerujem jer je sve čisto.

I ok, dođemo do toga da tražim da auto ide sa sve 4 jednake gume ako se odlučim na njega. Prihvate i stavim rezervaciju na njega jer osim toga nema greške...ali kopa me cijelo vrijeme.

Tko i kako uspije srediti gume na jednoj strani auta, a da auto nije na toj strani oštećen?
https://used.toyota.co.uk/approved-u...49281?___SID=U

Slučaj 2:

Idemo nakon Corolle pogledati još jedan RC300h. Obećam joj da ako ovaj ima i najsitniji nedostatak, kupujemo Corollu.
Auto savršen, provozamo ga i oboje imamo osmijeh od uha do uha. To je to.
Pa onda reality check. Nemaju u sustavu nikakav service history (auto iz 2020. i također 28000 km). Provjerimo i u autu, nema ničeg...
Čega još nema, drugog ključa.
Dobijem VIN, vele pitajte kod dealera koliko košta novi ključ i jel mogu izdati service history pa se dalje dogovaramo.
Mrak na oči. Neću Corollu

https://www.autotrader.co.uk/car-det...ostcode=E149ND

Pitanje...jel se kod modernih auta može kroz sustav onemogućiti izgubljeni ključ i kodirati novi ili mora mijenjati komplet brave?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote