Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.06.2025., 00:03   #81618
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Nekaj se fakat treba poduzeti da prestanemo biti odlagalište otpada zapadnih zemalja. Oni se rješavaju čađavaca i onda nek se svi dotepu u HR pa nek mi gutamo to po ZG kao da smo Bangladeš.
Srećom živim u podsljemenskoj zoni di je još čist zrak na brdu. Ali radim u centru pa dođem na isto.
Kod mene na brdu ovo ljeto je baš pozitivna prekretnica. U ovo vrijeme lokalni klinci bi se svako veće ganjali na svojim prdilicama/skuterima i dimili iz tih sranja i zagađivali zvučni prostor. Praktički svi do jednoga su prešli na romobile, i sad je to mila majka.
Pa sad bas, mislim da pricas gluposti... Zrak u Zagrebu je puno cisci nego pred 20-30 godina kada je to bio bas smog... Mislim, od 2019. zivim na Zelenom valu u samom centru grada, auta ionako bas i nema na Zelenom valu osim u dva razdoblja tokom dana, tako da i nije nesto zacadeno... Ono sto je puuuuno gadnije su silni radovi na zgradama okolo... Nekidan sam oprao auto i sparkao ga u Palmoticevoj i dodjem za 2 dana do auta, onako, ko da sam se kroz pustinju vozio sa mokrim autom, katastrofa... Dakle, ako cemo pricati o zagadjenju zraka, onda necemo pricati o autima, nego cemo pricati o gradjevinskim strojevima (u manjoj mjeri) i nevjerojatnoj kolicini prasine koja se stvara kod mijenjanja zbuka i fasada... Ovo iz prve ruke govorim jer su nam nekidan skidali fasadu sa dvorisne strane zgrade... To... To nije bilo za zivjet, toliko prasine u zivotu nisam vidio, kroz zgradu (dakle, KROZ zgradu, ne vani u dvoristu) sam morao hodati sa FFP2 maskom na licu... A ovaj tjedan su navodno krenuli skidati zbuku po stepenistu zgrade... E to kad prodjes, izadjes iz zgrade ko Snjesko Bijelic...

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
U Zagrebu su za zagadenost dobrim djelom krivi KAMIONI i nesto manje autobusi.. Prosjecan kiper na nekom vecem gradilistu je MAN iz 90tih a gradi se puno i ne znam kad sam zadnji put vidio nov kiper na cesti. Holding vozi Mercedese NGove iz ranih 90tih, u cistoci isto ima bisera i to ne malo. Jedan takav 30 godina star kamion sa motorom koji je 10x veci od avg motora u autu, bez ikakve ekologije zagadi ko sto dizel auti sa DPFovima.
Zapravo su gradjevinski radovi najveci problem trenutno...

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ne slažem se. Živim iza Vjesnika u ZGu malo dalje od najprometnije dionice u cijeloj Hrvatskoj. Auti s d-zlo motorima smrde strašno i to moderniji uz starije. Kamioni i busevi se slabo osjete kada prođu među svim tim vozilicama u kojima je uglavnom jedan vozač bez putnika.

Sad kada se skužilo da se ne može napraviti “čistog dizelaša” osim na testnoj stazi sada ih demoniziraju a struja je novi d-zlo odnosno e-zlo.
Ma hajde, tamo kod Vjesnika je skroz OK, zivio sam tamo na Vrbiku par godina, nikada nisam nista osjetio da smrdi... Kakav to nos imas kad nanjusis smrdljivog dizela?!

BTW, nekidan su u zgradi upogonili stroj za strojno zbukanje... E toliko su zatrovali stepeniste zgrade da je to bila katastrofa... Oni ispusni miomirisi TAM kamioncica nakon cega se gusis i kasljes ko da ces crijeva iskasljat... Ko iz Gaston stripa... Fakin kemijsko oruzje...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4