Citiraj:
Autor Hamm
Da, u pravu si. Svakako nešto ispod 50% je energija iz fosilnih goriva koje spališ da bi poroizveo električnu energiju da bi je netkou tesli spalio za par sati divljanja.  Mislim vidim kak se voze po gradu kad mogu naravno. To je sve van pameti. Ne svi naravno ali dobar dio.
|
A treba i te budale što divljaju rješavati (dodatne patrole, kamere... oduzimanje dozvola za pretjerana prekoračenja u gradu, fine novčane kazne i sl.) ali to je odvojen problem.
Činjenica je da se treba micati starija vozila, a da ne kažem ovu ekipu što skida sve pa da dimi da te ceo svet vidi.
Činjenica je da je za zdravlje ljudi u gradovima bolja opcija EV, kao i da će obim el. energije proizvedene iz obnovljivih izvora samo rasti.
Pa gledam samo sebi po kvartu u Zadru, sad smo na već bar trećini kuća koje su stavile solare, a dosta susjeda je još najavilo da će sad ove godine staviti.
Osobno proizvodim viška na godišnjoj razini (uz jedan PHEV u kući se grijemo i hladimo na struju, te grijemo vodu na struju) tako da ću sad imati i za dodatan PHEV ili EV za moje godišnje kilometre.
Meni nitko ne može prigovorit da se vozim prljavo :P
I znam da nemaju svi tu mogućnost, ali od ekipe koja ima kuću - sve ih više ide na to, tako da kroz 5-10 godina to definitivno neće biti zanemarivo.