Citiraj:
Autor spawn
Nevezano ze temu. Inace radis android appse? Treba mi jedan app koji za sada ne mora biti na trg play. Naravno, ne besplatno. Ako radis javi se na PM da objasnim sto mi treba hvala.
|
Ne radim, nisam ni programer.
Ovo je prvi app koji sam napravio (kako i piše u prvom postu).
Zapravo, ja ga nisam ni napravio nego AI, kojim sam doduše ja upravljao, korigirao ga, usmjeravao, ispravljao njegove greške, pisao promptove, davao mu materijal, i na kraju to sve lijepo i platio jer je kod u potpunosti radio malo napredniji model koji se plaća.
Sve je počelo iz zajebancije i hira, da vidim bi li on to uopće mogao i kako bi to izgledalo.
Long story short, nakon par dana i par iteracija aplikacije, app je sada u fazi za koju mogu reći da sam zadovoljan kako sve skupa izgleda i funkcionira, ali je još uvijek prije closed testinga (12 ljudi).
Zasad je u "internal testing" fazi (2 prijatelja programera koji će instalirat app, baciti pogled na kod i dati početni feedback). Ako oni odobre da je ok, onda kreće u closed testing u kojem mi (i bilo kome drugom ko se odluči krenuti u ovo) treba 12 ljudi koji će to testirati 14 dana i dati neki feedback.
Šta se tiče tih 14 dana testiranja...čitajući Google pravilnik, nisam našao šta to oni točno očekuju od testera u tih 14 dana (oni samo kažu da ekipa treba koristiti app i dati feedback, slati crash reportove ako se dese i sl.), ali neslužbeno sam doznao da testeri moraju kao barem jednom dnevno upaliti app (Google navodno ima načina da to vidi, ali ništa van toga, npr. ne mogu vidit šta ste ostalo radili unutar appa), tako da...sve je to jedno zadovoljavanje forme, jer tek vam nakon toga dopuštaju da pustite app u "open testing" ako hoćete ili direktno u "Production".
Production znači da oni kreću u pregledavanje appa, prijašnjih faza testiranja, feedbacka korisnika, crash reportova i jel vaš app zadovoljava sva njihova pravila (ima dosta questionnaire-a koje treba ispuniti, treba imati website, privacy policy, itd.), nakon čega ako je sve ok kreće u public release...
Eto sada znajući sve to, ako i dalje želiš, slobodno se javi u inbox. Ako ništa drugo (i ako nije tajna), kažeš mi o čemu se radi pa mogu barem procijeniti hoće li to ovaj moći izvesti ili ne (dosta sam ga dobro upoznao u zadnje vrijeme)
Jedini problem je šta, kada AI za tebe odrađuje posao, teško je procijeniti konačan trošak, jer isti ovisi o tome koliko će koda morati napisati, koliko će fajlova generirati, koliko ću ga puta morat ispravljati, koliko tool callova će raditi, itd. dok app ne dođe u fazu za koju ti možeš reći da si zadovoljan.
Npr. trošak za ovaj moj app koji je običan free tool, kojeg čak nije morao pisati iz temelja nego je iskoristio kod već postojećih opensource projekata i adaptirao ga u app, je trenutno na nekih ~$100, s time da takvu vrstu appa ne možeš naplaćivati nego možeš jedino staviti Donate botun pa šta bude.
Meni je osobno zarada od ovog appa totalno nebitna, bacao sam pare i na gluplje stvari, a ovdje sam napravio nešto šta bi ljudima realno moglo biti korisno (pogotovo tko cijeni zaštitu privatnosti), a iskreno i iz razloga jer je meni takav app već milijun puta do sada trebao i nije mi bilo jasno zašto tako nešto ne postoji u Google Playu, pa sam iz frustracije, potrebe i znatiželje sam krenuo u tu avanturu, i sada ga imam...i koristim.