View Single Post
Staro 04.06.2025., 11:37   #4
xtreme96
OC addict
Moj komp

xtreme96's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Kao da trollate obojica...

Prvo...@Avan7garde thermal throttling se upali prije tih 100c i ako si stvarno vozio taj cpu na 100c onda ti je ocito svejedno hoce li pregorit...ne postoji nijedan komad pc hardvera za koji moze biti "normalno" da radi na 100c

Drugo...@Exy...ajde daj mi taj novi i3 nonK model koji ce biti brzi od ovoga u renderingu, 3d programima i video obradi od ovog...di je? Nema ga.
I9 9900k parira i5 12/13gen...14gen je vec malo brzi. u nekim stvarima za single core performance ce biti brzi novi procesori zbog novije arhitekture, ali za multitasking i produktivnost je meni ovaj proc itekako dobar sa 8c/16t.
Da kupis postenu plocu sa dobrim VRM i OC sposobnostima i ostalom opremom za DDR5 ces potrosit parsto eura samo za plocu

Ja sam za 270e dobio i9 9900k, Z390 Aorus Ultra sto je top end ploca za taj socket, 32GB rama, H115i platinum vodeno i Coolermaster HAF kuciste...ajde kupi nesto novo za te pare i da bude brze od ovog da vidim ��

Boli me briga jel starije, za mene je brzo dovoljno. Presao sam sa i7 7700hq/gtx1070 laptopa koji sam godinama vec koristio na ovaj i9 i za mene je raketa. Reci da sam zaostao, ali ne treba mi najnoviji i7 turbo max pro ultra...idem na best bang for the buck da mogu raditi sa raznim softverom. Ne igram igrice toliko vise tako da to nije uopce primarna namjena.

I da, temperature su daleko bolje nego high end zracni hladnjaci.

Ide custom made blok od 300g tezine sa bakrenom jezgrom i kontaktnom povrsinom vode 20x vecom od ovih fancy prdavaca pa cemo vidit koliko ti je tocna ta racunica od 2c razlike.

Slozit cu to hlađenje da laje na mjesec i da moze radit pasivno do barem 50% loada i da bude ispod 50c temp. Nije prakticno, nego je gušt. AIO je igracka i zato ide u prodaju.

Ne da mi se raspravljati ako cemo trollat...anyway idem napravit jos par sitnica na 3d printeru neki custom nosaci itd pa cu napravit test sistema ovih dana.