View Single Post
Staro 03.06.2025., 21:16   #1702
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Uzeo bi nekog robot, ali da ima i čišćenje vodom, slično kao onaj Eufy x10, odvojene spremnike za vodi u prašinu, do 1000 eura.

Jel ima netko preporuku koju

Roborock Q revo S
https://www.roborock-shop.hr/proizvo...rock-q-revo-s/

Zadovoljava kriterije a dosta je jeftiniji od gore spomenutog Roborocka.

Sad ga koristim već više od pola godine i prezadovoljan sam, ne bi se više vratio na klasični usisavač ili štapni, iako imam i stepenice koje on ne može, pa usisam s malim ručnim par puta tjedno ili po potrebi prebrišem.

Jedino s čim se muči - mačje dlake koje doslovce lete oko njega od njegovog ispuha kad prolazi pored pa ih nekad ne usiše (uvijek ga možeš dodatno poslat na neki dio da usisa ili opere ili oboje po potrebi), i tvrdokorne mrlje (npr od mačje hrane), zakorene, njih teško pere, al bome s njima se i ja moram pomučit žestoko.

Također, u kupaoni imamo problematične pločice koje imaju neku čudnu neravnu površinu, i znaju se jako zaprljati, i onda od njih mop krpa od robota bude jako prljava i kad izađe iz kupaone da čisti dalje, prvih metar dva bude zmazan trag kud prođe. Problem sam riješio tako što sam mu zadao da kupaonu pere zadnju, i to ponekad dva puta ako je jako prljava.

Isto pere krpe tolpom vodom i suši, nikave brige s njim nema osim filat frišku vodu i redovito bacat zmazanu (brzo se usmrdi i to se osjeti pa ju jenajbolje praznit što prije nakon usisavanja), te praznit vrećicu smeća od usisavanja (po uputama ih treba mijenjat, ali se jako jednostavno skidaju i prazne), te jednom mjesečno pobrišem senzore na njemu, očistim valjak i operem podložak na kojem suši krpe.

Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Prije mjesec dana sam uzeo Roborock Qrevo Curv 5A1 https://www.roborock-shop.hr/proizvo...revo-curv-5a1/

Usisavanje i pranje je odlično, čisti krpu sam toplom vodom, osuši ju na kraju da ne smrdi...fascinantno kako voda zna biti zmazana svaki dan a nemamo ni cucke ni mačke doma.
Tu i tamo se zna mrvicu zgubit i nema najbolji avoidance pa zapne za kabel ako ga zaboravim, al nisam uzeo ovog skupljeg koji to radi bolje pa necu zamjerit.

Bome, mi mačku imamo, dugodlaku i ispušta ono grumnje od dlaka, imamo i klinca koji nogač trenira pa bude doma sve puno onih crnih točkica od umjetne trave kad se izuje, doslovce mu se zalijepe za čarape pa ispadaju po stanu, da ne pričam kako izgleda ispod stola gdje jede, ili kad jede smoki i slično .

Voda ponekad bude grozno crna, tipa ako samo jednom u deset dana čistiš, ako ga puštam svaka tri-četiri dana, onda je ipak dosta čišća.

Super je fora što ga po potrebi možeš poslat da počisti samo neki dio stana, pa lako počestiš ako se negdje nešto sprljalo a ostatak stana je ok.