View Single Post
Staro 15.03.2006., 18:06   #5
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Mister^No
Buduci da prvi put overclokam imam brdo pitanja. - Slobodno pitaj, tome i služi forum.
skinuo sam collbits i snimio ga u registry.
pitanje. da li je clock frequency testing bio prije u postavkama za moju grafu ili se on pojavio kada sam stavio collbits? - CoolBitsi su to promijenili.
Kada overclockam graficku mijenjam samo core i memory clock memory? To su 2 faktora overclockiranja grafulje, dakle radni takt procesora (core clock) i memorije (memory clock) npr, default -> http://img72.imageshack.us/img72/757...board022cn.jpg i OC -> http://img72.imageshack.us/img72/1883/clipboar24fw.jpg
Kada sam otvorio postavke za grafu core frequency mi je 525 mhz a memory clock frequency mi je 1.1 ghz. Ali ja nemam pojma je li on to automatski overcklokao ili su to originalne vrijednosti koje dolaze sa grafickom. ne mogu naci te podatke za moju graficku na netu.??? - Neznam točno na kojoj ti je frekvi grafa radila prije ali ako ju nisi overclockirao onda bi to trebao biti default (iako čak vjerujem da je tvornički overclockirana da bi postala ,,jači'' model!)
kada otvorim clock frequency testing on mi nudi opcije no overclocking, auto overclocking i manual over clocking. ja izaberem manual overclocking ( performance 3d ). pomjerim za malo core i memory clock frequncy i kada stisnem apply on kaze da moram napraviti test changes. kada napravim test changes kaze da je failed i ne da mi da pomjerim frekvenciju. to svaki put napravi cak i kad smanjujem frekvenciju kaze da je test failed i ne da mi da pomjeram frekvenciju. sta je tu problem? - Probaj staviti novije drivere ako već nemaš, a ako to ne upali onda ćeš morati preći na RivaTuner kao prog za OCanje (kasnije ću nešto o tome).
Kako mogu da maknem ovaj collbits iz registrya i da vratim stare postavke graficke?
sto se tice pregrijavanja tu mislim da ne bi trebalo biti problema jer sam uzeo malo skuplju nego inace 6600 gt graficku sa ogromnim zalmanovim ventilatorom. - svejedno, prati temperature zapiši kolika je idle (dakle kada radiš npr 30min u windowsima) i load (kada igraš npr 30min)
napravio sam 3d mark 2001 SE ( jer mi se ne da skidat 2005 ogroman je ) i tu je sve bilo u redu. samo prvi put kad sam testirao sa 3 d markom pokazao mi je rezultat 12900. onda sam stavio antialiasing i anisotropic filtering da mi budu 2X, test mi je onda pokazao 12300. a sada sa core frequency 525 i memory frequency 1.1 ghz mi pokazuje 12000. sta se tu dogadja? - za uspoređivanje rezultata najbolje bi bilo ostaviti iste postavke 3d marka isto tako 3d mark rezultati kadkad variraju, ovisi o programima koje su ti u pozadini, koliko ti je upaljen komp itd, npr da pokreneš 3dmark nakon 8h bez restarta rezultat nebi bio isti kao da ga restartaš i pokreneš
Sta ti mislis koliko je u procentima preporucljivo overclockati? - overclockuješ koliko ti daju temperature/artefakti ali ako igraš igrice za koje netreba toliki clock, onda je besmisleno.

ps

zelim graficku overclockati zato jer igram americas army i imam malo fps-ova pa onda imam i trzanja u igrici. - smanji detalje u igri i to ,,štekanje'' ti se najvijerojatnije događa zbog procesora.
cak razmisljam da overclockam i procesor.
by the way moja konfiguracija je

internet speed 512/128 adsl
Procesor Intel Pentium 4, 2400 MHz (12 x 200)
nVIDIA GeForce 6600 GT AGP Graficka kartica 128 mb ram
1 Gb radne memorije, pc 3200 na 400 mhz, DDR
As rock maticna ploca, dual chanel.

pa ako ti se da malo detaljnije mi objasni jer tek sam kupio graficku i maticnu pa ne zelim nesto da zeznem. Nisam nikad imao ,,novije'' Intele tako da ti tu nemogu baš puno pomoći.
Ako instaliranje novih drivera ne pomogne (mislim da su 81.98 najnoviji, pogledaj na nvidijinom siteu) skini si RivaTuner -> http://download.guru3d.com/rivatuner/
u njemu podesi ovako
i kreni na overclockiranje
edit; pretekao me OverKill
uvijek sam protiv ''automatiziranog'' overclockiranja.