Evo iskustvo s novim Bosch frižiderom...
Pred nekoliko tjedana 19g stari LG nofrost odlučio se pokvariti - prestao hladiti u gornjem dijelu, dok je zamrzivač dolje uredno radio. Izbacuje kvar na defrost sustavu. Ili senzorski dio ili grijač, rekoh nećemo to popravljati, odradio je svoje

Kupljen novi Bosch - bilo je malo hitno pa nismo puno birali, a i ograničen sam na 18x cm visoke modele, ne stane mi 2m.
Potrošnja struje osjetno manja nego na LGu, malo glasniji ventilator. Kompresor je tiši nego na starom LGu, ali kad samo cirkulira zrak se malo glasnije čuje. Dovoljno tih da se ne čuje 2m dalje kroz zatvorena kuhinjska vrata. Fora, kompresor je duplo manji fizički, plin R600A 44g, u usporedbi sa starim 135g R134A

Oprostio sam mu "novo je bolje" sindrom da neke stvari i nisu baš ergonomično riješene kao što je bilo na starom. Ipak je novi, manje troši itd.
Radio 10 dana ok, sinoć ubacili 2 kutije sladoleda u zamrzivač, frižider nekad nakon toga kreće osjetno glasnije raditi (baš se kompresor čuje, onako metalno cviljenje).
Mislim ok, valjda dobio koju kilu toplog materijala pa je pojačao hlađenje. Ujutro mi sve sumnjivo jer vidim da i dalje vrti ko lud. Pičio je cijelu noć i spustio temp jako nisko i u hladnjaku i u zamrzivaču.
Pipnem kontrole za temperaturu i odmah stane

Očito je nešto zbunilo elektroniku pa je radio full. Gledam potrošnju struje koja se bilježi u HA, doslovno duplo u odnosu na prethodnih 10ak dana

E jbg, mogu se samo nadati da je to izoliran slučaj i da neće više