View Single Post
Staro 07.05.2025., 21:11   #2445
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor MASVA Pregled postova
struganje stare boje, impregnacija
gletanje 2 ruke
brušenje
impregnacija
akril po kutevima
bojanje 2 ruke

dobio ponudu 1500-2000 e + materijal
To mi je omiljeno kada dodaju + materijal... uglavnom klasicna pljacka

Ne znam koliko je za usporedbu ali ja sam prosle godine mjenjao sindru na ~136m2 krova + neki popratni sitni radovi.

1. Skidanje stare sindre i odvoz iste.
2. Ciscenje osb ploca od zaostalih eksera i bitumena sa uglova limarije.
3. Bojanje lima na dnu krova preko kojeg ide sindra.
4. Bondexiranje bocnih dasaka / 4 daske.
5. Rusanje 2 reda cigle od dimnjaka i nadozidanje novih 7 redi cigle da se povisi dimnjak + omazivanje istoga.
6. Postavljanje nove sindre, odzracnika i snjegobrana itd...

Sindru sam sam kupio, ulovio neku akciju pa platio 860€ za ~150m2, ostalo sindre mislim 6-7 tabli viska.
Bondex sam isto kupio jer imam i neke druge stvari za bodexirat, bitumen u tubama kupio isto sam. Ciglu sam imao kao i boju za lim. Sve to je kupljeno prije trazenja majstora.

Oni su kupili gotov malter za dimnjak, eksere za zakucavanje sindre. Radili 5 dana.

Prva ponuda bila 2800€ usmeno za te poslove, reko daj napismeno sluzbeno ponudu sa imenom firme itd... dosao drugi dan ali sa ponudom 2600€. Odlicno, sa tim papirom ja ode kod drugog lika i pokazem mu i reko moze to jeftinije? Veli moze i da mi ponudu na papiru 2150€, hvala - cujemo se, zvati cu vec... ode kod treceg lika i pokazem ponudu i reko meni je i to dalje puno pogotovo jer je sindra moja a niti se po krovu moraju "crtat ponovo linije" jer znam da su tamo od prije 25 godina. Veli lik a mogao bi za 2000€ to napravit mozda... ok, daj mi telefon pa cujemo se. Nakon 5 dana dolazi taj isti lik i nosi papir i veli evo ispod ovoga ja nebi, ponuda bila 1760€. Reko moze, ti kreni kad ti odgovara.

Jednostavno sa njima se treba cjenjkati, traziti napismeno ponudu itd... prije 3 godine zastopa mi se odvod u zemlji glavni i zovem lika koji to radi, odstopali i isprali glavnu cijev - ne mogu rec, sve su odradili brzo, uredno i cisto. Veli lik 500kn. Dobro, daj mi racun. Tajac, muk i tisina a Firma su. Zove lik na telefon gazdu a ja drzim pare u ruci, nije problem nikakav decki, sam ocu racun... Veli lik ajd daj mail pa ce tamo poslati racun gazda, ok.., nema problema. Odu do kombija a ja u kucu kad odmah neko zvoni, oni i dalje kod kombija i veli lik ajd ako moze daj 300kn, veli gazda da ne stigne napisati sada racun na mail

Moze, kako nebi moglo.... U nekim situacijama sa tim majstorima moras biti veci "cigan" od klasicnog prosjecnog Roma, drugaciji "jezik" ne razumiju.