Citiraj:
Autor quazar912
uglavnom ne,
iz mog iskustva ako te neko vidi pitaju te oko drona, gledaju, mašu i sl
ali ako letiš iznad privatnog posjeda, snimaš žene koje se kupaju u bazenu onda može bit problem, grad isto, grupe ljudi isto...
|
Jasno mi je za znatiželjne civile. Zanima me po zakonu koji nama koji nemamo firmu ne dozvoljava snimanje iz zraka. Što ako mi naiđe policajac ili netko dok snimam, jesam li u problemu iako ne mislim tu snimku objaviti online? Ili sam nahebo samo ako objavim. Me razumijete?
Citiraj:
Autor murina
Mislim da sa DGU imaš problem ako netko iz nekog razloga prijavi snimku ili ako snimaš nešto što nebi smio (a usput imaš nesreću da te ulove).
Ja uglavnom snimam prazne parcele ili gradilišta. Ne prijavljujem snimanje ni snimke DGU. Osiguranje i dozvolu za svaki let imam. So far so good, since 2017 
|
Znači to me zanima. Ako prijavim let i imam sve potrebno kao privatna osoba. Letim šumom, livadom, plažom, pazim na sva pravila. U prijevodu nikom ne smetam i nikom ne narušavam privatnost niti ne smimam ništa što ne bi smio.
I u tom trenutku (nekim čudom usred šume

) pojavi se policajac ili bilo koje nadležno tijelo sa ovlastima da piše kaznu, mogu li pobrat kaznu jer tijekom leta snimam?
Znam da kao privatna osoba bez djelatnosti ne mogu koristiti snimke, bilo objaviti online ili prodati. No znači li to da ne mogu snimati niti za svoje oči?