View Single Post
Staro 18.04.2025., 15:45   #7099
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Hmhm, ako je za DJ, onda ces se jako napatiti da nadjes neki koji nema problema sa DPC latencijama... Koji god uzmes, slozi ga da radi u realtime modu tako da ima sto manje latencije...

Mislim da trazis masinu sa sto visom nazivnom frekvencijom, s time da bi ti bilo dobro turbo potpuno blokirati... Broj jezgri ti je nebitan... Dakle, zanemari i5 verzije i pogotovo zanemari T490s/T14s verzije jer oni imaju U procesore koji su ultra-low-voltage...

Dodatno, racunaj da T490s/T14s imaju zalemljen RAM, tako da tu nadogradnje RAMa nema... T14 Gen1 bi trebali imati SODIMM utor, tako da su oni OK...
hvala za info oko dpc latencija. to mi je nešto skroz novo. koliko je to realno bitno ako je već procesor sam po sebi dosta brz, i kakva je stvar sa tim kod apple laptopa koji se često koriste za dj-ing? kako se slaže laptop da radi u realtime modu?

što se tiće i5, kad sam namjeravao uzeti laptop dobio sam savjet da uzmem i5 jer je i7 beznačajno jači a u tako laganom laptopu to samo znači da će jače throttlati. taj savjet je možda generalno dobar ali osoba koja mi je dala savjet možda ne razumije specifične zahtjeve programa koje ću koristiti.

možeš li mi preporučiti još neke modele koji bi bili dobri za mene, i možda neki dobar webshop za polovnjake?

Zadnje izmijenjeno od: tomasini_. 18.04.2025. u 15:53.
tomasini_ je offline   Reply With Quote