Citiraj:
Autor Amdejac
Planiramo sredinom 5. mjesecu na Maltu. Jel tko bio? Šta preporučate?
|
Bio krajem prvog mjeseca. Polazak 26. 1. nedjelja, dolazak predvečer jer smo od aerodroma do hotela Mayflower imali sat i pol, možda i 2h vožnje busom. Odma na aerodromu smo uzeli tjednu kartu za bus za 25€, kasnije skužili da imaju i za 4 dana po 19€.
Prvi dan:
Odlazak na Cirkewwa trajekt za Gozo pa bus za Victoriu. Dalje redom Dwejra bay-Azure Window, Cittadella, Ggantija Temples, Ramla Bay, Marsalforn i na povratku s Goza usput posjetio Red Tower.
Drugi dan:
Popeye Village, Dingli Cliffs, Blue Grotto, Marsaxlokk, Mdina, Rabat
Treći dan:
St. Peter's Pool pa usput još jednom Marsaxlokk, Valletta i Sliema kratko. Taj dan je bilo gadno vrijeme, u dva navrata žešći pljusak i vjetar na najjače pa se išlo laganini, a i sve bitno se već posjetilo.
30. 1. povratak doma. Meni ova 3 dana bila više nego dovoljna. Koristio bus cijelo vrijeme i morate biti spremni na duge vožnje jer busevi doslovno prolaze kroz svako mjesto, neke stanice su udaljene 50-100m, ne znam koja je svrha al ajd. Druga opcija rent-a-car, al promet mi se čini lagano kaotičan, a i vozi se lijevom stranom pa se nismo upuštali u takve akcije, zaključili smo da bi vjerojatno već na izlasku s aerodroma nekaj sjebali
Potrošilo se cca 250€. Avion s prtljagom 70€, 4 noćenja u hotelu ukupno 48€, ostalo na prijevoze, hranu, suvenire itd.
Od navedenih lokacija koje sam posjetio, definitivno bih izbacio Ggantija Temples, išao samo zato jer smo već dost pješačili, malo za promjenu, i reko kad sam već tolko hodao, idem pogledat. Neisplativo niti tih 10€, potrošio manje od pol sata tamo. Marsalforn isto nezanimljiv, kao i Sliema.
Mislim da sam sve bitno vidio, osim vožnja kroz Blue Grotto, ali bili preveliki valovi sva tri dana pa nisu ni vozili.
Noćni život nismo probali. Malta je jeftina za sve organizirat, ali hrana i piće je u rangu ostalih metropola. Probao Bragioli, meni bilo fino i zasitno, nije jeftino, di god sam pogledao bilo je 20-25€ i na kraju našao u nekom restoranu blizu hotela za 18€. Pastizzi prva liga. Pive 4-5€. Vrijeme top, bio u kratkom stalno, osim srijedu kad su kiša i vjetar maltretirali ljude pa se koristila duksa, a i šuškavac.
To bi otprilike bilo to. Prouči putoholičare
https://putoholicari.net.hr/malta-za...tovanje-97118/