Da nabacim jedan osvrt na laptop sa ARM (Elite) čipom. Nabavio MS SL7 15" 16/512, laptop dolazi s instaliranim win 11 home..
Ono što mogu reć, ovo je macbook air sa winsima, u smislu završne obrade, izrade i korištenih materijala, touchpad je tu negdje sa air-om po pitanju korištenja, znači, skoro pa fenomenalno..
Bateriju sam punio prije nepuna dva dana, i sad je na 68%, inače moje uobičajeno korištenje je, libre office, yt-4k, surfanje, vlc-video materijal. jučer i prekjučer pobrao neka ažuriranja pa sam tu "izgubio" 4-5min. na svaki update.
SL7 u deep sleepu, znači tokom noći, potroši 1% baterije, a danas ujutro dok sam ga upalio % je ostao isti kao i sinoć oko 23.30h, a batka je bila na 70%..
Što se tiče programa, manje više sve radi, bar one koje ja koristim.
SL7 jedva da se grije, u najgorem slučaju mlak je, a ventove jedva da čujem, kod updejta pojača ventove i proc onda skače gore..
Al ono kaj ogu reć, tipkovnica je odlična a touchpad pravi preporod..
Da se razumijemo, ovo nije radna stanica gdje će te vi pokretat teške zadatke, mislim da je naglasak stavljen na autonomiju baterije, a koja mi se čini ovak na prvu odlična; prekjučer je bilo prvo punjenje, mislim da je bilo oko 12.30h kad je baterija bila na 99% onda sam ga skinuo sa punjača, sad je na 68% uz čačkanje, podešavanje, instalacija programa, updejtanje, restartanje itd.
Inače imam naviku koristit miš na laptopu, al ovo je sad prvi put da mi ne treba, za sad
Dal winsi rade fluidno? Pa teško je reć, pošto mi je na bivšoj desk pili (13600k-32gb) znalo štekat i postojao je neki povremeni delay-lag; al u pitanju su winsi, pa od njih možemo sve očekivat.
Zamjerka je jedino što nema veći enter i ovaj glossy ekran mi nije baš nekaj, uzeo sam sa LCD ekranom pošto je oštriji spram oleda na kojem tekst izgleda mutnije.
Eto nadam se da će budućnost bit svijetla za ARM i vrijeme je da macbook dobije oštru konkurenciju

A mislim da upravo svjedočimo tomu.