Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Ne bi se složio, da su zakačili samo Kinu (kao u prvom mandatu) ili samo susjede složio bi se, ali s obzirom da su zakačili cijeli svijet ne bi se složio. Nitko nije moćan toliko da zarati sa cijelom svijetom, pogotovo u carinama koje nisu porez koji će plaćat druge države nego US građani...
Jasno je da je Trump cijelu ovu predstavu napravio radi dogovora, ali ti dogovori neće biti li ni laki ni brzi. On je carine najavio prvi dan, na kraju se tek implemetiraju, a sa masu država su i dalje na čekanju, pa i sa Kanadom/Meksikom kojima su prve implementirane (prije ovih recipročnih), a to otezanje je samo dokaz da on nije toliko siguran u sve ovo skupa, niti je amerika kao takva toliko superiorna u pregovorima...
|
Mislio sam na najjaču pregovaračku poziciju u pojedinačnim pregovorima. Ne mislim da će pregovarat oni s jedne strane, a cijeli svijet sa druge.
Citiraj:
Autor zgmmax
Kao, čekat ću još malo da uletim i prođe mi popust 😢
Al jučer i prekjučer sam se počastio pa uzeo duplo VWCEa za ovaj mjesec
|
Ja se počastio sa NRG Energy (prodaja struje i plina, kućanstvima i poslovnom sektoru), Vista Corp (sličan biznis) i Boeingom (ugovor za F-47).
I onda Walmart zbog dominantnog tržišnog položaja, malo Amazona zbog niske zaduženosti i visoke EBITDA te na kraju Bank of America zbog dobrih zarada i potcjenjenosti i prije korekcije.