Mikrotik, Linux .. bla bla ...
Eo, kod mene situacija ...
AP mod - DWL-2100
Klijent s DWL-G520 (Atheros kartica) ima manji transfer od Ralink klijenta na istom tom APu. Gore je zakačeno njih 4. Daleko najbolje radi klijentu s DWL-2100 u client modu, nakon toga Ralink pa DWL-G520.
AP mod - Micronet (ne znam oznaku tipa) Atheros chipset
Cca 16tak klijenata gore (22 IP adrese zauzete, klijenti + APi). Ima Micronet AP klijenata, DWL-2000+, neki koje ne znam šta imaju i ofkors ... PCI kartuša klijenti, među kojima Ralink. I useri s Ralinkima su valjda jedini koji se ne žale.
AP mod - Planet WAP4000 (Atheros)
Solo klijent s Ralinkom koji se vagicom spaja na Planeta s 2dBi omnicom (kaj dođe s APom), nekih 100-tinjak metara LOSa sa poprilično zagušenim eterom (isto područje gdje su svi ovi gore navedeni klijenti i APi i omnice i sektorke, 11 BBLova, itd.)... e .. taj ima transfer do 2.8MB/s. K tome, tih 2.8MB/s je izmjereno u DC++ programu, dakle FTP il čisti UDP da mjerimo.. uh ... 3 Mege bi valjda bilo.
Ovo gore su iskustva isključivo u Windows okruženjima kod "običnih" klijenata. Mislim da je čovjek tako nešto htio pitat, a ne Mikrotike i Linuxe i slična "moj je veći od tvog".
Da mi sad stave na stol jednog Canyon Ralinka i jednog TP Atherosa, ja bi Ralinka pokupio. Ono .. možda taj Atheros radi (iako se priča da ima neke mušice oko izlazne snage, filtera, ne znam kaj .. samo sam načuo), al za Ralinka znam da ga uštekam i da radi, na što god ga spajao. Znam da se kači na Marvella, ACX100, ACX111, Broadcom, Inprocomm, Atheros, AtherosNG (pogotovo ovo zadnje radi ko beba).
Eto .. cu later...