Citiraj:
Autor Roller
Jooj: stoopid
Pa kud ćeš govorit da je ralink bolji od atherosa.
Jesi radio s tom karticom u G modu. Koma, katastrofa. Kad je više usera na jednom AP-u ili MT-u pinga ko blesava, veza nestabilna.
Što misliš zašto je D-Link odlučio isti čipset na svojim karticama ograničiti samo na B standard.
Imao sam karticu godinu dana, spajao se na D-Link 900+, MT sa 2*Planet 8310, i Cisco 1200.
Sve u svemu, koma.
Ostatak trećerazredne robe na tom čipsetu su MSI, Gigabyte, Asus i slična jeftinjava.
Kartica u driverima pokazuje da ima -50dB jačinu signala, a AP me vidi sa -65, dok je kod Atheros kartica razlika 1-2dB.
I šta ti vrijedi malo veća osjetljivost, kad ju imaš samo preko utilitya.
A što se tiče TP-link 651, kartice su IDENTIČNE kao i Planet 8310.
Imao obje 
Kod nas na wlanu već ima nekoliko MT-ova sa istim karticama i sve 5. Problema nikakvih.
I još jednom, izbjegavati ralink za G mod. premda čip "guta sve", al u G ima problema.
|
9.5 km, Ralink-Ralink, 2.88 MB/sec UDP, ping 0.33ms.
5 km, Ralink-Ralink, 3.03 MB/sec UDP, ping 0.3ms.
6 km, Ralink-Cisco 1200, 2.3 MB/sec TCP, ping 0.4ms.
Nazivati Ralink trecerazrednom robom je sasvim smijesno, zato sto si ocito ogranicen na Mikrotik i Atheros, ali da upogonis Ralink pod Linuxom sa odgovarajucim driverom, drukcije bi razmisljao. Ako je tebi Asus, MSI ili Gigabyte jeftinjava, ne znam samo cije maticne ploce koristis.. Things that make you go hmm.
Doduse, postoji jedna bitna razlika. Ti si u Sisku, a ja sam u Zagrebu. Kad ja stamblam sa krova nadjem oko 250 raznih ssidova.. Mozda je tebi TP-Link u Sisku dobar, ali ovdje je neupotrebljiv osim za linkove do 500m. Ovdje se sa mjeseca vidi razlika izmedju npr. DWL-G520 i TP-Linka, pogotovo u pingu i transferu, iako je nazivno signal isti.
Uostalom, na ovom forumu postoji mnostvo usera koji ce potvrditi da je Ralink jako dobar chipset, ne moram ti ja sad tupiti bezveze