View Single Post
Staro 02.04.2025., 04:30   #2564
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Elijen
možda jedino da si pukneš na TVu opciju da daje 4:3 sliku, pa će to stisnut i neće bit ovako raskeljena preko 16:9, jer signal sa ps1 nije za to predviđen.

Ubacit će ti ofc sa strane crne ili sive kvadrate, al bit će ti malo bolje

Ja sam isto na plazmi koju sam nabavio pred koji mjesec primjetio da je ps1 slika kritična, ps2 je solidna, ko da su te plazme s početka 2000ih puno bolje usklađene za tu tehnologiju, no ps1 je baš još grdi HC crt iz prve polovice 90ih hardware.
16:9 mi je i tu problem opet, no neke rijetke igre čak na ps1 ala Worms Armageddon imaju opciju za uključit.
Nažalost čak i za ps2 nema većina tu opciju, s tim da mislim da postoje neke fore za nekakve software tweakove da se kod nekih to aktivira, postoji i onaj GSM .ELF program koji može mijenjat te neke modove i rezolucije (no nije savršeno, najbolje radi ako je spojena konzola sa komponent kablovima, tu su neke brije onda da se može forsirat progressive signal, umjesto interlaceda).

Kod toga sam imao foru prije x godina, kak su izbacili preradu Tyriana za PS2 (!) isto kao elf file,
na tipa uobičajenih 50 FPS je igra loše i trzavo radila, no kad se stavi u GSMu da forsira 60 fps signal, puno bolje je igra radila.
Apropo ps2 i čipova, kod startanja konzole ima meni gdje postoji mogućnost isto biranja nekih prikaza, i tu je najbolje uzet PAL60 mod, jer će slika bit pal kvalitete boja, no 60fps.

Zadnje izmijenjeno od: Miki9. 02.04.2025. u 04:43.
Miki9 je offline   Reply With Quote