View Single Post
Staro 29.03.2025., 18:28   #347
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Pitanjce. Nikad nisam krimpao, vazda su bili gotovi kabeli a sad imam zgodu tj. nezgodu.
Imam neki LAN kabel dug štajaznam 10m. Vukao sam ga iz rutera kroz zid, ispod pločica i dvorištem 4-5m do radione u switch,
iz switcha u komp, u neki powerline i u wireless AP koji je podešen da tako radi pa da i u radioni imam WI-FI.
Stvar je radila. Komp je kroz switch dobio internet, powerline radi uredno a i AP također kako sam i zamislio.
Počelo neki dan blesavit i ja kupim tester jer kontam da je kabel negdje fasovao.
Puni tester fino ali broj 6 preskače s obje strane što bi valjda značilo da jedan par ne radi ili najmanje jedna žila.
Skratim sa svake strane koliko sam mogao, nekih 20-ak cm i skrimpam nove konektore jer sam kupio kliješta i 100 konektora.
Složio sam ih nekom svojom logikom uz pretpostavku da ako s obje strane bude isti raspored boja da je to ok.
Valjda nisam usro. Spojim opet tester i sad prrskače broj 5, vjv jer sam izmješao boje ali isti je raspored boja s obje strane.
Interesira me jesam li dosad nešto pogriješio i može li se uz pretpostavku da je prdnula jedna žila ili dvije da se od ostatka ispravnih skrpim pošto novi ne mogu vuć. Ako može, lako ću skužit koja je prdnula pa to eliminirat. Ako ne može ide cvik. Tenkju.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.03.2025. u 21:53.
smuchac je offline   Reply With Quote