Dakle moj osvrt na Telemach kao privatni korisnik na poslu kojeg imam i doma.
Na poslu već jedno 2 mjeseca imam 1Gbps brzinu i router od Nokie G-1426G-A koji radi kao samostalni router i radi super, iza njega nemamo nikakav svoj kao šta ja recimo doma imam. Služi nam za mass download što drivera, updejtova itd. i svi smo spojeni sa mobitelima na njega (cca 13 uređaja). Zasad je super stabilan nije bilo baš nikakvih problema ono tipa da se stiltao, zbrejkao i slično. Na speedtestu preko kabla brzina bude 950/950 na 2.5Gb portu na PCu šta je normalno jer router ima gigabitne portove i ne može više isporučit preko njih makar su oni pustili više od 1Gbps, a to sam uspio skužiti jer na wifi 5 kada se stavi da je na 160Mhz potegne i 1500Mbps down i 900 up sa mojim S23 Ultra mobom.
Doma imam sad već nekih 2 i pol tjedna Telemacha Nokiu XS-2426G-B sa 2/2Gbps brzinom. Dakle router je užasno nestabilan barem kod mene. Iza njega imam svoj Asus router i kad god prčkam po svom routeru nešto tipa DNSove promijenim ili nedavno sam kanal od wifi-a mijenjao Nokia se zbrejkala tj. net-a mi je nestalo. Probao sam se direktno na nju spojit preko LAN-a no i dalje neta nije bilo, ali stream na telki preko STBa mi je uredno radio, šta je baš čudno.
Dakle od kako je imam već mi se jedno barem 7-8 puta stiltala. Evo baš jučer sam napravio dvije izmijene na svom routeru i ode net. Čak ni gašenje i paljenje koje sam odradio 3x nije pomoglo nego sam doslovno morao adapter iz struje izvadit pričekat malo i ponovo uključit da bi došla sebi.