View Single Post
Staro 25.03.2025., 13:06   #284
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Šole Pregled postova
Pa to je uglavnom to razmisljanje gdje ljudi nisu spremni na promjene iako je nesto bolje. Tako je i sa AMD, jos uvijek neki su tog stava, ja sam zeleni i ne dam se.

To mozda se tek promjeni sa vremenom (primjer Intel/AMD), ukoliko ce se AMD nastaviti dizati, a NV nece izbacivati kartice na vrijeme, jer high grafe im imaju rezultate.

A tu su isto tako i price sa driverima, gdje neki ne bi drugi tabor uzeli iako imaju i kod sebe problema. Ja sam do sada imao i jedne i druge i mogu reci da sam dugo bio na AMD, pa kupio prvu NV i odmah imao probleme sa driverima, vratio se na AMD i problemi nestali, u meduvremeneu ipak presao na NV (RTX3070) koja je isto bila bez problema. Tako da nema tu nekog pravila, kupiti ono sto je bolje u tom trenutku, svakako je najbolja odluka.
Suma summarum je upravo to. I jedan i drugi tabor imaju dobre grafe, pitanje je samo po kojoj cijeni. I zadnjih gro godina AMD ima bolje cijene (novih) + barem ti ne fali VRAMa u zadnje vrijeme (iako je možda i ta tema debelo prenapuhana. Iskreno, msm da u većini slučajeva nemaš problema).

Driveri su non issue, oba tabora imaju dobre drivere. Većina ljudi nije dovoljno stara da znaju uopće što znače loši driveri. Osim ako su kupili prvi ARC (realno, izgleda da B serija isto nije toliko problematična sa driverima...)
JC Denton je offline   Reply With Quote