Citiraj:
Autor Nikky
Ako već nisi, prvo odradi domaći rad, a to je da dovučeš / provučeš Lan kabele od "centralnog mjesta" barem do lokacija "satelita",
za relacije kat više / niže obavezno.
|
Al znaš da meni baš ovo nije jasno. Uvijek to gledam i zaključim da nikad neću shvatit taj wifi.
Znači oni su zamislili da ti range extenderi/meshevi budu spojeni wireless i nekom magijom stvaraju brzinu i naravno pokrivenost, a da im kablovi uopće ne trebaju. Ne samo da ne trebaju, nego i smetaju.
Evo osnovni router mi je Archer C7, a u uredu sam sad stavio RE705X jer je stari D-Link "N" AP počeo zezati i zahtijevati česte restarte (jednostavno bi klimin wifi postao odspojen, kao i smart tv i ostalo što je u uredu, dok bi mreža radila za mobitel i ostalo što se miče)
Taj RE705X ima LAN port, ali on u mesh modu služi kako bi na njega žično povezao klijenta, a ne internet?! Kad na njega spojiš internet, onda je to opet AP za sebe, ne radi u mesh modu.
Pa koja je tu logika? Imam između i neki čudni Huawei, kupio sam ga kad je bilo hitno, a lokalni Elipso je imao samo njega

Njemu pak internet ide na WAN, pa mu sučelju i ne možeš pristupit osim preko wifija i promjenom ip adrese na njegove neke 192.168.3.x
Jesi ti našao kakvo mesh rješenje, a da je logično?