View Single Post
Staro 27.02.2025., 21:05   #9553
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Pozdrav ljudi, evo i mene natrag.

Nemojte se doduše naviknuti, šanse su da više ne budem sudjelovao u forumskim raspravama čisto iz privatno-obiteljsko-financijskih razloga ... dakle ništa povezano sa PCE.

Trenutno natrag u ZG i pripremam se za seljenje, čekam na jednu opciju sa kombi prijevozom (i da vidim bude li uopće nešto od toga ili ne), pa obzirom da sam svu drugu opremu već zapakirao ili dao kolegama na čuvanje (još jednom, puno hvala kolegama Royu, Stefu i Overclocku) sad trošim sate i minute igrajući Carmageddon 2.

I to ne bilo kako, nego na i5, 16GB DDR3 Windows 7 mašini sa nGlide emulatorom ... po prvi put u životu. Uvijek sam bio nekako kritičan prema emulacijama i smatrao ih "faličnim" ili jeftinim, ali moram priznati da me ovo (i novo) iskustvo u potpunosti iznenadilo.

Grafika je gotovo pa identična "pravoj" Voodooici, i jedino što kvari atmosferu je ogroman Philips TV/Monitor, umjesto malog 15" Adi CRTa. Ali ako tu sitnicu zanemarimo, rekao bih da je gotovo pa savršeno i mislim da ne bih mogao razlikovati pravo od emulacije. Emulira SVE, pa čak i 3dfx "splash screen" kod pokretanja programa.

Ako nekog interesira, koristim zadnju definiciju, nGlide v2.10 i Carmageddon II "BETA" mod, koju možete preuzeti online, i u potpunosti sadrži igru bez potrebe za prethodnom instalacijom originala.

U iskušenju sam da krenem instalirati igru za igrom i probati ih sve, ali nažalost nemam toliko slobodnog vremena ... možda nekom drugom prilikom, ili uz dozu sreće vratim se na "pravi" hardver, odnosno moje čuvene Adisone
Trekkie4 je offline   Reply With Quote