View Single Post
Staro 27.02.2025., 21:09   #132
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Neki dan gledao glavnog glavonju za AI od Mete, kaže da je AI na razini mačke što se tiče gorenavedenog "riješavanja problema".
Eppur si muove!
A što bi AI glavonja trebao reć. Kao da pitaš kumicu dal su joj dobre jabuke.

Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Znači jučer sam opet u ABC Tehnike iz poč. 1991. naletio na omiljeni pojam:
Rekao bih da je Turingov test poprilično zastario kao mjera za bilo što. Nije potrebna inteligencija ili subjektivna svijest da bi se taj test "prošao". Potrebno je dovoljno uvjerljivo složiti rečenice i izraziti se dovoljno precizno da se prenese nekakav argument ili informacija. Ono što chat gpt radi je izbacuje odgovore koji su svi prošli masivnu selekcijsku obuku kako
bi se uklopili u ono što je označeno kao točno.
Svi koji su ikad probali chat gpt znaju kako to izgleda kad uboga skriptica upadne u petlju, vrlo brzo postane očito da tu nema nikakvog samostalnog razmišljanja, intuicije, sposobnosti zaključivanja itd. Da budem pošten, to nitko od tvoraca tog softvera niti itko tko se u to razumije niti ne tvrdi.
U tom slučaju koji se spominje, gpt-4 je prošao Turinga sa 54%, Eliza (chat bot iz 60-ih ) je imala 22% prolaznost, ali vrijedi napomenuti da su testeri samo 2/3 ljudi stvarno prepoznali kao ljude, za trećinu su mislili da su AI .
Meni je fascinantno u svemu tome, uz svu neupitnu korisnost LLM-a, kako su taj alat uspjeli prodati pod "umjetnu inteligenciju".

Zadnje izmijenjeno od: Exy. 27.02.2025. u 21:17.
Exy je offline   Reply With Quote