View Single Post
Staro 27.02.2025., 12:29   #2363
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Neće to tako ići.
Stari ugovor i novi ugovor trebaš - razlog preseljenja.

Da bi dobio "oslobođenje" od APN-a, procedura je jednostavna. Ugovor pod postojeće nekretnine i predugovor/ugovor od nove nekretnine i razlog za prelazak u novu. Uz to naravno, tražiti će još dokumenata, ali to je početak.

A taj razlog mora biti mjerljiv, drugim riječima, nešto za što možeš papir dostaviti.

Rođenje djeteta je jedan od tih razloga. Ja bi išao na tu kartu. Preseljenje u veće zbog povećanja obitelji je dovoljan razlog.
Tipa ženidba.
Proširenje obitelji npr. starci dođu k tebi na uzdržavanje ako su stari.
Preseljenje u drugi grad zbog posla.

I nakon toga, ako sve odgovara, a taj proces traje, će ti potpisati da si oslobođen od vraćanja APN-a, ali se APN ne prenosi na novu nekretninu.

I važno je, ako seliš, moraš seliti negdje gdje već postoji uporabna, jer APN ne sufinancira ilegalne građevine, niti želi prihvatiti ugovor ako seliš u takvu.

Tako da, najbolje pitati tamo i moliti boga da odgore, ja sam se natezao mjesecima.

Poznavajući sebe, neći ih ni pitati, već ću čekati da prođe vrijeme, i uzet nešto sa strane.
U svakom slučaju, hvala ti za info.
Ovo je sve s uporabnom i papirima kristalno jasno, nisam mislio tu ništa kemijati, već samo preusmjeriti u drugu/veću nekretninu.

Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
A ja pak mogu birat između života u viksi, miran brežni kraj sa svim blagodatima prirode i tehnologije (čitaj imam optiku), ili u stanu.
U stanu mi je dobro to da je uvijek toplo, brzo sve počistiš i pospremiš, plac i centar na 10 min hoda.
Viksa je ipak kuća, stalno ima nešto za popravit/uložit/potrošit, ali terasa s pogledom na brege kad je toplo je top. Plus mir, zrak, tišina, srne i zečevi po neograđenom dvorištu...
Treća opcija je da prodam viksu i odem živjet i freelanceat negdje..dugo me držao Beč jer sam proveo tamo mjesec dana živeći na taj način. Ali ima još super lokacija, vidjet ćemo.

Jedna ljetna s terase

https://ibb.co/V0nkJB8W

I jedna jesenska

https://ibb.co/BH2rgSKC

Obadvije slikane rano ujutro.

Ja bi tako nešto, samo bliže Zagreba di sam. Imam u Slavoniji kuću, garažu, sve, ali mi se ne vozi 5 sati svaki vikend.

Tražim nešto na do 45 min od Zg-a, da mogu otići poslije posla i vratit se isti dan. Al sad smo već u teškom offu.