24.02.2025., 14:21
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor nepalac
Postovi na forumu nisu sluzbena korespondenija, to moze biti samo njihov email ili papir.
Forum je ipak slobodnija rasprava i meni osobno je draze citati ovakve odgovore, gdje se ponekad treba spustiti na nivo "kupca" (trola), nego genericke, robotske prosere koji nicemu ne sluze, tipa:
"Hvala na vasem javljanju, poboljsat cemo svoju uslugu"
Takodjer, "kupac je uvijek u pravu" je vjerovatno najgluplja izreka ikada, a bas ovdje u temi smo mogli procitati raskrinkavanja kupaca koji klevecu i lazu, pa kad su postavljeni dokazi onda se vise ne javljaju.
|
Radio sam u bransi dovoljo dugo da ti kazem da znam o cemu pricam jer nisam radio samo prodaju i servis vec i jedan dio promocija (postovi, reklame, nagradne igre) na socijalnim platformama. Ako postas kao Marko Markic koji radi u Protisu i to kazes - sve 5 (makar je i to malo skakljivo, mene je management cesto suzdrzavao kad sam htio nekima po forumu reci sto ih ide jer su blatili firmu bez poznavanja internih procesa). Ali ako ovakve izjave dolaze od u ovom slucaju sluzbenog accounta firme (zato firme biraju hoce li ga imati ili ne i najcesce se odlucuju za ovo drugo) bez obzira i da je zajebancija moras paziti sto pises. Ak imas sluzbeni logo i odogovaras u ime firme onda izjavljujes sluzbeni stav iste. A sto se tice "kupac je uvijek u pravu" - kad ces raditi taj posao 15+ godina kroz vise firmi od posla malog prodavaca do visih pozicija, shvatit ces zasto je to tako. Ja ne podupirem nijednu stranu u ovome svemu vec pricam iz poslovnog aspekta i poslovne eticnosti. Prihvati ili ostavi - al tako je.
|
|