21.02.2025., 09:38
|
|
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
Autor Miki9
Slučajnosti li, danas (prije sat i pol vremena doslovno) sam baš susjedu koji se bavi(o) popravkom TVa (konačno) odnio moj phillips commodore 1084 al me odjebo po kratkom postupku, lol, veli baci to u smeće. Mislim da se liku neda zajebavat, jer me vec prije par tjedana odjebao i za popravak trinitron crta.
Sve mi radi, al je zelena slika prvih par minuta, poslije to nestane, htio bih zbog purizma imat da je 100% ispravno.
Kupio sam ga iirc 2000. za 300kn tadašnjih, da mogu ps1 vrtit na njemu, s time da sam prvo nabavio 1024s, no on nije imao scart (opisivao sam već prije putešestvije s neuspješnom izradom posebnog 9pin kabla, po shemi što je jedan hardveraški imbecil 99. u PSXu objavio kao lažni članak), pa sam taj prodao - makar mi je bilo malo žao jer S je imao moderniji, bona fide monitorasti izgled (proizvođač daewoo), a ovaj obični 1084 više na mali televizor vuče, bež boje.
Koje ti ulaze ima monitor iza? Ako je scart ko moj, to je vrh vrhova jer se mogu konzole rgb spojit, ili vcr, dvd itd.
|
Sorry, promaknuo mi post.
Uglavnom moj nema scart ali scart ti ne treba jer iste signale imas i 6 pinskom konektoru, napravi se adapter 6pin din na ženski scart i to je to.
Dodavanje scarta i ostalih komponenti koje treba dodati/premjesiti da bi to funkcioniralo ima smisla ako ces koristit NTSC konzole
Što se tiče ovog da ti je na početku zelena slika, vjerovatno je negdje hladni spoj, tzv neck board koji ide na CRT ima mislim tri tranzistora za RGB, pogledaj vizualno ako se vidi negjde da pukao lem.
VN trafo nema bi trebao imati veze sa RGB-om, pogotovo sto ima ostale boje.
Zasad se VN trafo još uvijek da nači, ima nekih zamjenskih, tako tko god ima kakav CRT monitor možda ne bi bilo loše da si kupe backup.
|
|
|