View Single Post
Staro 16.02.2025., 00:11   #376
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor domina Pregled postova
ja bi reko da tebi struja bjezi preko boldanog, jesi provjerio kabel?
Ma ne bjezi, sve OK. Ta situacija je bila ima sad skoro 3 godine.., na tu istu instalaciju poslje FID-ovke jos je sada dodatno video-nadzor, struja supe itd..
Citiraj:
Autor domina Pregled postova
Btw daj nek mi neko objasni kako susjedova struja može teći s nule prije fidovke, kroz fidovku i kud onda?
Sve ti pise vec gore samo nisi shvatio. Znaci kod susjeda neka havarija ili bilo sta i na njegovu 0 dodje bubam 120v, tih 120v po stupu dodje do tvoje kuce i na tvoju 0 prije FID-ovke.

Sada su razne mogucnosti i scenariji koji se mogu dogoditi. Nemas uzemljenje ali imas instalaciju u kuci sa masom i sve te mase se nuluju na satu na 0 no ako imas FID sklopku onda se sve te mase "nuluju na FID 0 ulaz"
Dakle bilo koja struja koja dodje na ulaz FID 0 takodjer ode i na sve mase u kuci i FID izbaci kako i treba da izbaci. To je samo jedna mogucnost/scenarij. Ako imas uzemljenje i tih 120v dodje na FID 0 ulaz , nebi se trebalo dogoditi nista ako ni jedna masa nije nigdje nulovana. Inace ja sam na zivo testirao malo to kada sam postavio FID-ovku onda sam razvukao produzni iz faze kuce prije FID-ovke i fazu kratko naslonio na 0 prije FID-a. Zgorio mi osigurac u ormaricu a FID nije ni mrdnio, e kad sam tu fazu naslonio na masu ili 0 iza FID-a, kresnila je momentalno.