View Single Post
Staro 14.02.2025., 09:28   #1096
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ono šta mene zanima - koji su to točno radovi uključeni pod "uvođenje optike u zgradu"?
Jedna vertikala između katova, ormarić u prizemlju, kutijica na svakom katu i kanalice uz strop do ulaza u svaki stan. Ako je netko to već odradio, onda se može ići po istim kanalicama.

Evo moje situacije, zgrada s 2 kata/17 stanova. U vrijeme izgradnje (2020.) nitko nije imao interesa, tip koji je radio struju je povukao samo parice između katova jer se investitoru nije dalo zajebavati s optikom.

Godinu dana kasnije dao sam suglasnost A1 (jedan stanar "selio" kabelski priključak) koji je ušao s HFC-om, vertikalu su bušili s jedne strane hodnika uz ormariće ZAS da se lakše ubodu, napukla im mramorna pločica na podu na jednom katu, osim toga sve prošlo okej.

Godinu dana kasnije HT se smislio da ipak "imamo dostupnost optike", ja zatražio priključak Iskona i kao predstavnik potpisao im suglasnost. Oni su optiku vukli s druge strane hodnika jer je tamo manje instalacija u deki. Pogodili ravno u vodu. Popravili vodu, davio sam HT par mjeseci da nam kooperanti poprave i pločicu koju su razvalili. Uglavnom, oni su povukli kanalice do svakog ulaza.

Na kraju se javio Telemach, dao suglasnost i njima, oni ušli u zgradu zajedničkom kanalicom (onom prvom koju je A1 postavio), iskoristili istu vertikalu kao i HT i samo dodali svoje kutije.
franzD je offline   Reply With Quote