View Single Post
Staro 10.02.2025., 08:56   #48
MadManBD
Premium
Moj komp

MadManBD's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
Sadrzaj igre je zaista impresivan. Vjerujem na rijecima da je prva igra bila najbolji RPG, a da je ova jos i bolja. Ovo je prvi naslov gdje vidim da odabir dijaloga zaista ima veliki uticaj na ishod i da reputacija ima smisla. Medjutim, mehanika igre je morala biti bolja.

Sa ovom dvojicom sam se borio malo je reci 15 puta. I svaki puit sam imao drugacije iskustvo.. mislim wtf? Znam da sam underlevel. Znam da nemam dobru opremu. Znam da nisam farmao skillove ubijajuci ovce. Da nisam isao kod TomCata da mi pokaze Master Strike. Sve je to meni jasno. Ali, osim sto Henry izgubi dah nakon jednog zamaha, I ako je profesionalni soldier (?) i sto profula dva puta covjeka ispred sebe. Nije mi jasno kako je igra ovoliko nekonzistentna. Nekada me sasjeku za pet sekundi. Nekada ubijem jednog s lakocom, drugom ne mogu DMG odbiti ni sa kojim udarcem. Znalo se desiti jednog ubijem lako, drugi ostane dva udarcas od killa, i on mene sasjece potezima koje ne mogu odbiti da ne znam sta se uopste desilo.

https://www.youtube.com/watch?v=xijs98lVNHI

Igra ovisi o indikatorima koji nekada jednostavno nestanu. Na srecu odbijam udarce ali ne mogu vjecno i zbog UI gluposti izginem. Proklinjao sam lock on igre oba puta dok sam prelazio Elden Ring. Godskinduo nisu teski. Teske su traljave komande i traljava kamera. Ovdje isti slucaj. Stradam jer me drugi vojnik opkoli za kojeg nemam nikakav indikator. Nekada se upali zeleni stit da odbijem udarac vojnika koji nije lockan, a nekada me sasjece ne mogu mu nista jer su meni "svezane ruke" a ujedno sam slijep jer vidim samo pravo. Ako se drze realizma, osim sto covjek ima vrat pa moze okrenuiti glavu, periferni vid covjeka je preko 200 stepeni dok ja ne vidim nekoga ko je pored moga ramena. Stamina se prestane puniti na neko vrijeme iz cista mira. Mozda je bug ali sa ovim odlukama me ne cudi da je mehanika igre. Headshot ne uzima nikakav HP. Isto tako kad sasjecem lika po vratu. Posto je pravoliniski udarac ala headshot, ne broji se. Sta to treba da znaci? Ako je igra first person. Sto se meni svidja. Ne mozes mi drzanjem maca blokirati kameru. ne vidim nekad 90% slike ispred sebe.
Počeo gledat, vidim da koristis običan hunting sword, prebaci na longsword, nema veze što nemaš strength i agility za njega, ogromna razlika je, i također vidim da nisi naoštrio oružja, to ti je -10% dmga s onim perkom, ja promjenio tih par sitnica i PUNO bolje mi krenula borba
MadManBD je offline   Reply With Quote