Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.02.2025., 13:45   #78351
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Kod mene u Grandeuru je ugrađen Vialle sustav koji nema isparivač, nego je u boci visokotlačna pumpa i sustav ubrizgava u usisnu granu u tekućoj fazi plin.
Kod tog plina nema nikakvih podešavanja niti servisa plina, za svaki model auta i motora se radi(la) mapa u tvornici plina i ona se ugradila i to je to, nema štelanja.
Nažalost, sustavi su toliko dobro radili da je tvornica propala jer se rijetko tko odlučivao za njih zbog više cijene u startu, a oni koji su se odlučili na njih su jednom ih koristili, samo prilikom ugradnje, jer servisa praktički nema (može krepat pumpa ili neki ventil).

Zna li netko postoji li još koja firma da radi nešto slično?

Vialle je nekad mogao i u GDI motore ugrađivati plin, dok znam da ostali nisu neka sreća s GDI motorima.
Znam
Vialle je odmah iza Prinsa po kvaliteti, onda slijede BRC, Lovato, LR pa ostali.

Vialle je imao te LPDi sustave, problem kod tebe je ta pumpa plina koja hoće crkavati.

Svi koji su za direktaše nudili plin, bilo je ubrizgavanje plina u usisnu granu, bilo tekućeg ko Vialle bilo plinovitom ko svi ostali.
I tu baš i nema neke uštede, jer i uz rad 30% na benzin 70 na plin, direktaši su imali problema sa benzinskim diznama.

Ono što je trebalo napraviti ogromni skok kod direktaša je ovo:

https://www.vialle.nl/en/directblue

Navodno je bilo uspješnih testova i sve ne nestalo, nikakve daljnje vijesti o tome.

Jer da su u tome uspjeli, direktaš s pogonom na plin koji ubrizgava kroz benzinske dizne, pokopao bi dizele skroz po svemu, duplo manjoj potrošnji, neusporedivo čistim ispuhom itd itd.

Sustav nebi imao isparivače, posebne ECUe za plin, reduktore itd.
Samo taj fuel selector jedinica i boca s pumpom.

To je trebala biti revolucija.

No možda zato i niš s toga