View Single Post
Staro 15.01.2025., 15:48   #420
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
evo nekoliko (bedastih) pitanja od strane početnika

1) šta je bilo sa POLKADOT-om, neko vrijeme je bio ogroman hajp i ogroman rast, sada je doslovno krepao, ima kakvog smisla gledati to, uložiti kakvu lovicu ili je prošla baba s kolačima za to?
2) mišljenje o "Network PI" - to je nekakvo "fejk rudarenje" tog COIN-a, za koji sam zapravo skužio da uopće još niti ne postoji na tržištu, niti se može unovčiti? kliknem jedanput dnevno "da se nastavi rudariti"... glupost i gubljenje vremena?
3) slično tome - aplikacija iz google playa, koja je top #1 u finance i ima puno dobrih ocjena, "Bitcoin Mining", opet valjda "fejk rudari" u pozadini, kada se sakupi 0.001 BTC ~ 100 USD može isplata na wallet? po reviewima na google playu, čine se velika većina da su fejk, a customer service/support nema niti službeni mail već domenu @gmail.com vidim da neki ljudi ulažu nešto novaca, pa brzo zatim izgube + ima nekakve veze s gledanjem reklama, više nego bilo kakvim realnim i pravim rudarenjem? nemam blage jer sam početnik, ali nešto mi govori da bi mogao i tu aplikaciju također izbrisati?
4) ovo mi je zanimljivo pitanje - ima kakvog smisla VIRTUALNO ulaganje u plemenite metale, zlato-srebro? i mišljenje npr. oko kupovanja investicijskog zlata, npr. polugice od 1g s certifikatima? i po vama, koja je razlika imati fizikaliju opipljivu pod prstima i rukama naspram one virtualne kroz aplikacije razne?