Imam jedan problem..
Imam A1 ruter koji mi ne lovi signal do gore na katu. Složio sam Asusov ruter N66U koji sam imao od ranije da radi kao AP i to funkcionira. Imam u sobi "glupi" TV na koji je spojen firestick. Firestick ne lovi signal do rutera, ali lovi mi AP i uredno se spoji ima internet, radi YT, netflix itd., ali problem je kada na KODIju dodajem source (NAS server) putem SMB protokola dobijem error 2: shared folder not available. Pretpostavljam da je to jer je AP spojen preko switcha u ruter i ne može pristupiti NASu?
Ovako je mreža:
Synology - A1 ruter direktno spojeno
TV glavni ethernet kabel - switch - A1 ruter
TV glupi wifi - AP - switch - A1 ruter
Na glavom TVu u dnevnoj mogu dodati SMB source na kodiju koji uredno prepoznaje.
Da li bude radilo ako spojim Synology - switch - A1 ruter? Pa da AP komunicira s Synologyom preko switcha? Ne znam kako da spojim..
Planiram kupiti etherner adapter za firestick, ali danas sam zvao 5 dućana u Čakovcu, nitko nema USB OTG kabel koji ima ulaz USB 2.0 i izlaz muški i ženski micro USB (za firestick da spojim). Tražim neko rješenje.
Inače čekam optiku da provedu pa privremeno imam homebox mobilni internet, zato nisam spajao Asusov ruter kao glavni ruter u kući, to planiram kad stigne optika.