View Single Post
Staro 30.12.2024., 14:44   #4870
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Milsim da je kod oleda najveći problem burn in. Vidim da neki modeli imaju "pixel shift" koji be treba spriječiti/odgoditi burn in, ali ne znam koliko je to primjetno. Inače mi se sviđa koncept i htio bih OLED monitor, ali nekako mi se čini upitan omjer dobivenog i uloženog.
Od modela do modela, neki imaju dosta agresivan pixel shift pa se malo streseš kad se pomakne ekran
Imaju i panel refresh (kao i oled TV-i) ali to rade dok su u standby pa ni ne primijetiš. Imam na laptopu OLED pa mi je dosta teško gledat u IPS nakon njega, jednostavno ti nije to, pogotovo kad su tamne scene u pitanju. Burn in nije problem na tim modernim zaslonima, imaš taj pixel shift kojeg si spomenuo, imaš panel refresh, automatski zatamnjuju taskbar (iako se preporučuje jednostavno imati sakriven taskbar). Istina je da nije to sve skupa idealno, ali po meni su prednosti debelo jače od mana, teško je vratiti se na te ipse, va i ne daj Bože tn ekrane nakon oleda. Oled je trebao naslijediti CRT a sve ovo između je tehnologija koja u odnosu na crt ima dosta velikih prednosti, ali i mana. Omjer dobivenog i uloženog je vrlo subjektivna kategorija, ali definitivno se radi o (mnogi bi rekli) nepotrebnom luksuzu. No svakom njegovo.

Citiraj:
Autor IHrvojeI Pregled postova
A što se tiče tih OLED-a, ima neki malo pristojnijeg izgleda? Da izgleda više uredski nego gej? I ima li koji sa nekim manjim RR tipa 75hz? Strah me je jednom kad odem na +100hz da više nema nazad a to onda povlači i dodatna ulaganja u hardver. Bolujem od high postavki i ne mogu si pomoć
Pa taj MSI izgleda relativno normalno. To je i meni bio problem kad sam htio ekran sa nešto većim refreshom, pa sam uzeo ovog Della. Refresh je ok i sve to, ali sam se razočarao u IPS black, jedva da ima ikakve razlike u odnosu na "običan" IPS.
Što se OLEDA i refresha tiče, ako se ne varam ne postoji OLED monitor sa manje od 240 HZ
Sa tim da je 240 HZ na OLEDU usporedivo sa 360 HZ na IPS-u što se osjećaja tiče. Dakle, počni skupljat lovu
Exy je offline   Reply With Quote