Citiraj:
Autor mkey
imik, ajde malo objektivno sagledaj situaciju. Ovako ispadaš skroz pristran intelu, što je skroz neozbiljno. Ja prvi ne želim da propadnu jer je potrebna konkurencija na tržištu, ako ovo što imamo uopće i možemo zvati tržište. Ali ako pričamo o "subvencijama" pa valjda znamo što to znači. To je kao da ja sada kolegi izopćeniku uzmem novac i onda tebe "subvencioniram" da biš ti proizvodio isto što i on. Što je to nego bail out? To što se to drugačije zove nije uopće bitno.
|
Po čemu sam ja pristran Intelu. Muzli su korisnike godinama bez milosti i sada kad je AMD napravio dobar procesor oni nisu imali ništa jer su trošili novac na gluposti umjesto da su ulagali u razvoj.
Intel neće propasti kao ni što nisu neke druge američke firme koje su od strateškog značaja.
Sve države imaju subvencije, pogledaj samo za što sve hrvatska daje subvencije ili EU.
Što se tiče subvencija Intel nije dobio još ništa, navodno do kraja godine bi trebali dobiti manji dio, možda. I to što će dobiti je mali dio onoga što oni moraju uložiti u tvornice.
Where the CHIPS Act money has gone
https://www.theverge.com/24166234/ch...ctor-companies