Evo stigla i meni jucer kobo clara bw.
Mali sok na prvu jer sam mislio da je to veci uredaj 🤣
Uglavnom, radi super, jednostavan je za rukovat. Mislio sam da ce mi falit fizicke tipke i da necu moc bez tog, al srecom nije tako. Podesio sam prebacivanje stranica na "listanje" i to radi zbilja super.
Zbilja dobar feature kod ereadera je mogucnost podesavanja fonta i proreda. Bas olaksa citanje kad si podesis kako ti pase.
Nakalemio sam odmah gore i koreader i plato (zasebne aplikacije za citanje knjiga) i nakon isprobavanja cini mi se da cu plato maknuti.
Instalirao sam jos i nickel menu i to je zbilja super stvarcica. Otvori hrpu korisnih opcija u meniju.
Vec sam procitao i jednu knjigu, fora je sto kobo ima i statistike citanja.
Baterija izgleda dobro drzi, 2% mi otislo dok sam tu manju knjigu procitao u 2h. Dakle, zanemarivo.
Dobra stvar je sto ima podesavanje topline pozadinskog svjetla, moze se lijepo nastimat da bude ugodno za oci.
Mana mu je jedino sto je kuciste sklisko za popizdit. Moram sto prije narucit neku zastitnu masku, po mogucnosti sa zglobom da sluzi kao stalak za citanje.
Sve u svemu, prvi dojmovi vrlo dobri. Puno veca komocija u odnosu na normalne knjige, pogotovo u mraku 🙂