View Single Post
Staro 11.12.2024., 14:06   #264
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kamin je nekima vjeroatno americki kamin tj fireplace.
A ovdje se to odnosi na kalijevu peć koju u PŽ i okolici, a vjerujem i drugdje, zovemo kamin.

Evo računa za kuću s DT, 14kW Mitsubishi Ecodan.
Novogradnja iz 2022, 15cm stiropor cca 130m2, Okolica OS s dvoje ljudi u kućanstvu.
Racun iz travnja od 340€ je razlika za razdoblje prosinac - ozujak, znaci prosjek cca 144€/mjesec ukupna potrosnja kućanstva.
Nakon travnja sam prešao na samo očitanje tako da su ti racuni "u bocu".
Podno grijanje ispod parketa + "lojtre" u svakoj kupaoni.
Nakon skoro 2 godine života s DT, glavni minus je buka, glasna je jako + Vibracije se prenose u kuću.
Vibracije su postale podnošljive kad su mi ugradili orginal gumene stopice za vanjsku jedinicu, do tad su bile neke podloške zatiplane u betonske nosače, koje naravno ku... nisu skužile jer je šraf dira drito nogice DT.
Idući korak je naručiti "sound blanket" za kompresor pa da vidimo koliko će pomoći.
Također bi trebalo dodati neku flex cijev između vanske jedinice i voda od rashladnog plina jer se tako prenose vibracije na samu kuću do unutarnje jedinice koja je u garaži.
Naravno izvođač koji je to radi ne vidi nikakav problem s instalacijom a nitko drugi se ne želi popravljati za drugima.

A od svega što na kraju napravim/popravim sam iza "majstora", rediti preinake na "refrigerant line" (fali mi hrvatski pojam) mi ne pada napamet...

Računi https://ibb.co/DMTGYZC

Edit: Sto IMG tag ne radi?

Edit 2: Poslikam poslje potrosnju s same DT

ShebY je offline   Reply With Quote