View Single Post
Staro 06.12.2024., 16:03   #5393
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova

Ako ćeš stavljat kondenzacijski kako ćeš riješit dimnjak i dovod zraka bojleru? Imaš mogućnost na fasadu? Sam rješavat dimnjak je skupa igra. GPZ ima smjernice za fasadne bojlere. Možda su u međuvremenu postrožili i ne smije se više na fasadu, ne znam.

Najelegantnije rješenje je da zamijeniš za turbo bojler opet. Ima servisera koji i dalje imaju zalihu tih bojlera i mogu ih zamijenit.
I ja bih rado elegantno rješio zamjenom bojlera na novi turbo kojeg bi već nekako dovezao iz BiH ili Srbije pošto tamo ne vladaju zeleni. Nemam opcije fasadnog dimnjaka za kondenzacijski, kupaona je u sred zgrade...Ove divlje akcije sa skidanjem plombe na plinomjeru mi se ne sviđaju nikako..

Beretta je valjda razvila bojler isključivo radi takvog slučaja gdje ljudi nisu u mogučnosti mijenjati dimnjak, a ne mogu nabavit novi Turbo bojler. Kondenzat se skuplja i "neutralizira" u za to namjenjenoj posudi...ali servis koji ih zastupa kaže da dimnjačari često nemaju sluha za to rješenje.

https://beretta.com.hr/proizvodi/rez...ijski/ciao-at/

"Turbo" bojeler = tradicionalni bojler

Trenutno je dimnjak "dvocjevni" pa nije konfiguracija sa manjom cijevi unutar veće...