View Single Post
Staro 06.12.2024., 12:30   #5389
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dva iskustva za centar Zagreba, oba su praktički vezana za potres.

Prva lokacija - dimnjaci dobili po piksi, ništa nepopravljivo, no nakon dimnjačara bila i plinara i podijelila plombe na brojila. Zgrada ima 25-30 stanova. Išlo se u sanaciju po hitnom postupku, svi su mijenjali bojlere u kondenzacijske, svi dimjaci sanirani. Trošak bojlera smo snosili mi (u to vrijeme je bio aktualan i neki fond pa se iznos ili dio iznosa za bojler vratio nakon nekog vremena), a dimnjake smo platili iz pričuve. Prije puštanja u pogon dimjačar je izdao atest

Druga lokacija - dimnjaci nešto malo dobili po piksi. Zgrada je manja, deset stanova, nemaju svi grijanje na plin, oni koji imaju dobili plombe. U sanaciju se nije išlo jer postojeći dimnjaci ne idu ravno, imaju neke pregibe pa bi bila hebada za postavljat, zgrada nije za to, nije potrebno svim stanarima i nedaju novce iz pričuve. Znam za par stanova da je skinula plombu i nastavilo koristit plin, mi smo na struju prebacili. Sad kako ovi koji su skinuli plombu i dalje funkcioniraju i kako prolaze na godišnjoj kontroli od strane dimnjačara ne znam. Također ni u plinari s obzirom da imaju potrošnji, a plombirani su.

Ako ćeš stavljat kondenzacijski kako ćeš riješit dimnjak i dovod zraka bojleru? Imaš mogućnost na fasadu? Sam rješavat dimnjak je skupa igra. GPZ ima smjernice za fasadne bojlere. Možda su u međuvremenu postrožili i ne smije se više na fasadu, ne znam.

Najelegantnije rješenje je da zamijeniš za turbo bojler opet. Ima servisera koji i dalje imaju zalihu tih bojlera i mogu ih zamijenit.
Juice je offline   Reply With Quote