View Single Post
Staro 06.12.2024., 10:25   #19534
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Nije toliko testiral pušku na dan naručenog ubojstva, koliko se prilagođaval uvjetima na terenu (udaljenost, vjetar, plan bijega, itd.) zato je prvo pucal gore u fasadu zgrade, a sva oružja su mu praktički prototipovi po narudžbi. Sljedeći tjedan su posljednje dvije epizode u komadu, a između toga se već dosta stvari posložilo i objasnilo zbog čega on radi tak kak radi.
Jasno, to sam i mislil, testiranje optike, tj. štelanje iste.

Ali to se ne radi, tj. to je kompletno nerealno, pogotovo se ne puca 10m iznad samog ubojstva. Ali na 3.8km jedan sniper bez 2. osobe ne može napraviti ništa. Vjetar, zemljina rotacija, vlaga, prašina, da ne pričam koliko bi mu jedna zavjesa poremetila izlaznu putanju metka + njegov vid same mete itd. Ulazna brzina metka na toj udaljenost u beton bi probudila ljude 100m dalje, kamoli zaštitare 10m ispod samog impakta. S tim da ima ona stara, snajper nikad ne puca 2 puta s iste pozicije niti otkriva svoju poziciju bez da je 100% siguran da će pucati. Da ne pričam da bi morao na toj udaljenosti pucati jedno 4 sekunde prije.

Nema veze, zanimljiva serija svakako.

To me piknulo u oči jedino, obožavao sam općenito teme snipera nekad i dosta to proučavao pa te takve stvari piknu u oko.

Ženi je to onak, bljah, s tim ili bez toga, svejedno je.

Ali dobro, ja pričam o realnosti, kad ono, lik ležerno svjetski rekord skine za 300 metara.
Mommistake je offline   Reply With Quote